NOVI HRVAT U MADRIDU

Vrsaljko i službeno u Atleticu; sedmi transfer u povijesti

05.07.2016 u 20:45

Bionic
Reading

Iako je još tijekom nastupa hrvatske reprezentacije na Euru bio dogovoren transfer Vrsaljka iz Sassuola u Atletico, tek u utorak je i službeno potvrđen

Šime Vrsaljko od utorka je i službeno igrač madridskog Atletica. On je drugi Hrvat, nakon Marija Mandžukića u ovom klubu, a uskoro će - kada stigne u Madrid - biti i treći hrvatski nogometaš u ovom gradu. Jer trenutačno u španjolskoj prijestolnici žive (i rade) Luka Modrić i Mateo Kovačić.

'Jako sam sretan! Dolazak u Atletico mi je ogroman izazov', izjavio je 24-godišnji branič, koji je dosad igrao za Dinamo, Lokomotivu, Geonu i Sassuolo.

Vrsaljko je s Atleticom potpisao petogodišnji ugovor, a vrijednost transfera procjenjuje se na 18 milijuna eura, pa je po tom pitanju u vrhu svih hrvatskih transfera. Ispred njega su Kovačić, Modrić, Mandžukić, Rakitić i Lovren.

Našeg je igrača na predstavljanju pohvalio sportski direktor Atletica Jose Luis Caminero.

'Vrsaljko je igrač velikog potencijala koji je već dokazao svoju kvalitetu jakoj talijanskoj ligi. On se savršeno uklapa u naše planove i sigurni smo da će biti pojačanje ovoj momčadi s obzirom na to da je vrlo svestran igrač.'