SVE ZA POMOĆ DJECI

Vrhunska zabava, dobar tenis i pobjeda Gorana

08.07.2010 u 18:05

Bionic
Reading

Dubrovački Stradun domaćin je teniske ekshibicije u kojoj su igrale dvije velike legende svjetskog tenisa - naš Goran Ivanišević i Amerikanac John McEnroe. Sav prihod s ovog meča ide u humanitarne svrhe, za obnovu dječjeg odjela dubrovačke opće bolnice, a gledatelji u Dubrovniku uživali su u lijepim potezima tenisača. Na karju su i slavili s Goranom koji je bio bolji sa 6:3, 4:6, 10:6

Teniski asovi imali su danas pune ruke posla. Najprije su na Pilama otvorili aukciju. Kip koji je za projekt 'Let's Du it' izradio kipar Ivan Tokić predstavlja kameno- drvenu instalaciju u formi fotelje i televizijskog prijamnika, a početna cijena mu je 100 tisuća kuna. U dovršetku klesanja kipa simbolično su pomogli i McEnroe i Ivanišević. Iznos koji kip dosegne ide u dobrotvorne svrhe, za uređenje dječjeg odjela dubrovačke bolnice.

Na teniskom terenu, u srcu Dubrovnika i na najpoznatijoj ulici, Stradunu, počeo je dvoboj između Ivaniševića i 12 godina starijeg McEnroea.

McEnroe je otovrio meč servisom, a Ivanišević mu ga je odmah oduzeo. Naravno, nije moglo bez Johnove primjede sucu. I bacanja reketa. Zec je, bez obzira na 'penziju', još uvijek u dobroj formi, što je vidljivo i na servisu ali i na rezultatu. Naime, vodi sa 2:0. Na svoj drugi servis, i John je podsjetio na nekad velike poteze. Odigrao je i skraćenu loptu i precizno servirao te uspio smanjiti na 1:2.

Ivanišević ne razmišlja o popustu za uglednog kolegu, već ga i dalje 'dere' te je poveo sa 3:1. Nakon dvostruke servis greške na Johnov servis, Ivanišević je stigao do break lopte, ali ostala je neiskorištena te je McEnroe smanjio na 2:3. Ivanišević i dalje čvrsto drži svoj servis, samim time i prednost jednog breaka (4:2). Zabava je zagarantirana, Ivanišević 'pritišće' suce, John se veseli svakom poenu, a rezultat je opet 'tu negdje', 3:4. Goran je na obližnjem prozoru uhvatio 'švercera', pogodio ga lopticom i predstavio svima. Pri tom nije dopustio McEnroeu da se vrati u set (5:3). Čak dapače, na servis Amerikanca Goran ga je razoružao i s još jednim breakom stigao do 6:3.

McEnroe je preuzeo Goranovu ulogu. Ali ne po vođenju igre, već po bacanju reketa. Ivanišević bez obzira na Johnovu gestikulaciju vodi sa 1:0. Uspio je Amerikanac izjednačiti na 1:1, a potom i zaprijetiti Ivaniševiću na njegov seris. Ipak, Goran je i tu prijetnju zaustavio. McEnroe se 'zahuktao' i bez problema izjednačuje na 2:2. Goran je poveo sa 3.2 te si dopustio par ležernih prebacivanja, za uživanciju gledatelja na Stradunu. Dubrovačka zvona dala su dodatnu draž cijelom spektaklu. Shvativši da je to sve zabava, Goran je ipak malo popustio te u dva navrata 'povukao' reket, a McEnroe je uspio izjednačiti na 3:3. Nastavljeno je u duhovitom stilu, ležali su obojica terenu, Goran je gađao golubove i galebove, a McEnroe iskoristio drugu break loptu i poveo sa 4:3. Pogodio je Goran gospođu na tribinama, naravno slučajno, ispričali su se obojica, a potom je Goran dami udijelio bočicu vode i poljubac. Na zadovoljstvo pratnje. McEnroe je do kraja seta uspio sačuvati svoj servis, dobiti ga sa 6:4 i izjednačiti na 1:1.

O pobjedniku ovog meča odlučuje tie-break. Goran je uspio pri rezultatu 3.2 napraviti mini-break, a John se zato utješio gutljajem piva. To jest, ne jednim, a doping muje pomogao da odmah servira as. Shvatio je Goran da se i on mora nešto popiti, nategnuo je pivo i opalio - as. Zafrkancija je nastavljena, a sve na radost okupljenih. Goran je stigao do tri meč-lopte. Prvu je iskoristio i dobio meč sa 6:3, 4:6, 10:6.