FUTSAL

Vrgorac deklasirao Nacional i vratio finale na početak

05.06.2013 u 15:30

Bionic
Reading

U prekrasnoj atmosferi vrgoračkog doma sportova, pred tisuću gledatelja Vrgorac je pobijedio Nacional s 3:0 u drugoj finalnoj utakmici borbe za prvaka Hrvatske u futsalu.

U lijepoj utakmici prepunoj efektnih poteza nebeskoplavi dominirali su od prve minute i tokom cijele utakmice nisu dopustili Zagrepčanima da stvore gotovo ni jednu hvale vrijednu akciju.

Već u ranim minutama, nakon prodora s desne strane mladi vrgorački junior Vinko Tolić oštro je šutirao na gol Zagrebčana, lopta se odbila u kazneni prostor nakon čega je Denis Mijatović pospremio u mrežu za 1:0. S tim rezultatom se otišlo na odmor, nakon čega su odmah u nastavku Zagrebčani počeli agresivno napadati Vrgorac, no gosti nisu uspjeli parirati domaćima koji su ih taktički razvlačili po terenu i napadali iz kontri, pa je iz jedne
takve kontra dosuđen slobodni udarac petnaestak metara od gola.

Mladi Tolić, poznati po jakom šutu, kao specijalist za penale, ubojitim udarcem pokraj živog zida i vratara Nacionala poslao je loptu u donji desni kut za 2:0 nakon čega se igra gostiju potpuno raspala. Nacional je počeo srljati po terenu, a Vrgorčani su strpljivo čekali i zaustavljali njihove akcije te i dalje prijetili iz kontri preko brzih Ramića i Marinovića.


Pred kraj gosti uvode Morinu kao igrača vratara i napadaju s pet igrača, no bezuspješno. Iz jedne akcije pred sam kraj susreta Maid Ramić postiže gol za konačnih 3:0 i Vrgorac izjednačuje na 1:1 u dobivenim utakmicama i finalnu borbu vraća na početak.

U petak u Zagrebu igra se treća utakmica, na koju Vrgorčani dolaze s još dva napadača, koji nisu igrali do sada, Duškom Martincem i Zoranom Rakušićem, te s nekoliko autobusa navijača Kamenjara koji dolaze u Zagreb bodriti nebeskoplave u utakmici u kojoj se očekuje pobjeda Vrgorca u Futsal centru, gdje je Vrgorac izgubio prvi susret u nastavku, nakon što je u regularnom dijelu utakmice bilo 4:4.

Vrgorčani putem svojih studenata i Društva Vrgorčana u Zagrebu planiraju kupiti sve karte u dvorani, oko 350 sjedećih mjesta, i zauzeti cijelo gledalište, te bodriti nebeskoplave kao da su na domaćem terenu.