EVO GDJE GLEDATI

Vremenski uvjeti danas će diktirati puno toga: U 18. kolu Supersport HNL-a Osijek dočekuje Rijeku, a Dinamo Goricu

21.01.2023 u 09:13

Bionic
Reading

Danas se igraju dvije utakmice 18. kola Supersport Hrvatske nogometne lige. Osijek je u Gradskom vrtu dočekuje Rijeku (15 sati), a Dinamo na Maksimiru Goricu (17:30 sati). Obje utakmice možete pratiti na MAXSport 1 televiziji.

'Mislim da je momčad spremna za novu sezonu, imali smo dobre pripreme… Izgubili smo neke igrače, neki su otišli jer su imali ponude za otići u bolje klubove i kvalitetnije lige, za neke mi nismo bili zadovoljni. Uz to, imali smo i malo preširok kadar pa mislim da je sada broj igrača optimalan za biti uspješan. Momčad je potpuno fokusirana, imamo veliku motivaciju, dobru energiju i vidio sam u Umagu da smo stavili fokus na prvenstvene izazove i da smo spremni za nastavak sezone. Rijeka će sigurno pokazati drugačije lice u odnosu na prvi dio sezone, imaju puno kvalitete u Marinu, Dilaveru kao i druge odlične igrače. Imaju i vrlo dobrog trenera koji ima iskustva i uspjehe, zna kako pripremiti momčad i sigurno ih respektiramo. Isto tako mi smo Osijek, kvalitetna smo momčad, odigrali smo mnoge dobre utakmice i potpuno smo sigurni ako budemo na svojoj najboljoj razini, ako svaki igrač pruži maksimum, siguran sam u pozitivan rezultat. Na utakmicu će uvelike utjecati vremenski uvjeti, utakmica može biti potpuno drugačija od one koju očekujemo i koju pripremamo. Znam kako će Rijeka igrati po pitanju načina igre, mi imamo svoje planove, ali vremenski uvjeti mogu biti specifični i može biti ključno tko će se bolje prilagoditi vremenu i teren', rekao je uoči susreta s Rijekom trener Osijeka Rene Poms.

Za utakmicu protiv Rijeke u konkurenciji za momčad neće biti kartonirani Cheberko, Leovac i Mance, ozlijeđeni Lončar, Brlek i Cvijanović, dok bi prvi put u kadru mogli biti mladi igrači poput Živkovića, Babića, Omerovića i Bukvića. Uz to, nakon manjih ozljeda u momčadi su ponovo Ivušić, Caktaš i Špoljarić pa će Poms moći suprotstaviti kvalitetan kadar subotnjem suparniku.

U ime svlačionice utakmicu je najavio Kristijan Lovrić, povratnik u momčad Bijelo-plavih nakon dužeg izbivanja zbog ozljede.

'Odradili smo vrhunske pripreme, sve što je bilo zacrtano, a ja ću dati sve od sebe da uspijem zamijeniti Laszla koji je otišao. Znamo svi koliko nam je donio u prvoj polusezoni, ali mislim da u momčadi imamo rezervi koje možemo iskoristiti. Nije nikakav problem da ja preuzmem tu ulogu, ali prvenstveno moramo raditi više kao momčad i kroz to dobiti puno bolji rezultat', rekao je Lovrić.

Rijeka utakmicom u Osijeku otvara seriju od tri gostovanja, a utakmica u Gradskom vrtu bit će službeni debi za Sergeja Jakirovića na klupi bijelih.

'Intenzivno se radilo na pripremama, ali bolje da igrači kukaju nego mi. Prva utakmica je u Osijeku, svjesni smo da nas čeka težak protivnik, posebice kad se pogleda tradicija. U posljednjih pet utakmica Rijeka nije postigla u Gradskom vrtu i to nam je prvi cilj. Imao je i Osijek promjena u ekipi, ostali su bez dva važna igrača, tako da i Osijek traži određene odgovore u ovoj utakmici', rekao je Jakirović.

Utakmicu protiv Osijeka najavio je i kapetan Nediljko Labrović.

'Prošli smo dobre pripreme, zadovoljni smo treninzima i odnosom u momčadi. Spremni dočekujemo drugi dio prvenstva', rekao je Nediljko Labrović.

Konferenciju za medije pogledajte u videu.

Ante Čačić utakmicu s Goricom dočekuje u dvostrukoj ulozi:

'Čuli ste da je sa mnom produljen ugovor na još godinu dana i da je uz trenersku povezana i funkcija sportskog direktora. Počašćen sam time, to je čast, ali i obaveza iako sam na neki način tu funkciju obavljao i dosad jer smo se stalno konzultirali i sve radili u dogovoru s ljudima iz struke. Isto tako, i moji su prethodnici objedinili obje funkcije, i Nenad Bjelica, Zoran Mamić, Damir Krznar, Željko Kopić. Drago mi je jer su ljudi u klubu vidjeli da je potrebno na neki način stabilizirati sportski sektor, da su uvjereni da je kurs dobar i jasno je da me to čini ponosnim, ali zaista i obaveza naročito u ovim turbulencijama oko Skupštine. Međutim, to nije moja domena, isključivo sam fokusiran na to da sa svojim igračima sačuvamo primat u hrvatskom nogometu, da se kroz ovo proljeće što bolje pripremimo za ono što nas čeka, a to je plasman u europska klupska natjecanja.'

Pritom je podsjetio da utakmica protiv Gorice dolazi nakon dulje stanke i otkrio u kakvom je stanju sama momčad.

'Naši su igrači jesenas odigrali velik broj utakmica i zato su sad imali nešto veći odmor da se pripreme i na pravi način dovedu u stanje da mogu primiti nove podražaje. Okupili smo se 14. prosinca, radili smo obimno, intenzivno. Nažalost, imali smo poneku utakmicu manje nego što je trebalo, a ova zadnja, koja je na neki način bila glavna provjera, više je sličila vaterpolu nego nogometnoj igri. Držim da je naša momčad spremna, da je u dobrom stanju. Dolazi nam Gorica koja će biti u drukčijem ruhu, s novim trenerom i isto tako novim igračima. Ne očekuje nas lagana utakmica, ali dečki imaju dovoljno motiva i kvalitete da dvoboj riješimo na pravi način. Za sastav neće konkurirati Rasmus Lauritsen koji ima problema s ozljedom još od dolaska na pripreme, zatim oporavljenik Boško Šutalo koji još nije u pravom stanju, kao niti Bruno Petković zbog kontuzije. Kod Petkovića se ne radi o značajnijoj rupturi, sljedeći tjedan bi trebao biti u treningu. Ovom ćemo prilikom poštedjeti i Martina Baturinu kojem nedostaje svježine. Svi ostali su tu. U kadru će biti i petorica mladih igrača koji su s nama bili i na pripremama: Gabriel Rukavina, Marko Brkljača, Jakov Gurlica, Luka Vrbančić i Luka Lukanić.'

Cijelu press konferenciju pogledajte u videu.

Samo tri dana nakon zaostale utakmice protiv Varaždina (0-0), Gorica igrati na Maksimiru protiv Dinama.

'Dečki koji su protiv Varaždina definitivno dali svoj maksimum na onakvom terenu. Jedini segment s kojim ne mogu biti zadovoljan je realizacija, ali zadovoljni smo načinom na koji smo se borili i s kakvim gardom smo izašli. Na kraju nas sreća nije nagradila, ali nadam se da će se negdje drugdje vratiti', osvrnuo se trener Željko Sopić na svoju prvu službenu utakmicu na klupi Gorice.

'Nema se što puno kriti, Dinamo je favorit u toj utakmici. Za bilo koju ekipu gostovanje na Maksimiru je zahtjevno, jer ekipa takve kvalitete kao što je Dinamo ti ostavi "mrvice". Ako ih uzmeš onda se možeš nečemu nadati, u suprotnom je teško do bilo kakvog uspjeha, odnosno boda ili tri' - zaključio je Sopić.

Kadar Gorice za sljedeću će utakmicu biti puno širi, jer će pravo nastupa imati petorica novih igrača - Ćosić, Bralić, Fućak, Matavž i Petković.

Vrijeme nam ponovno neće ići na ruku, očekuje se snijeg sljedećih dana pa i na dan utakmice, ali to nije neuobičajeno za ovo doba godine i ne smije previše utjecati na našu izvedbu na terenu.

'Znamo što možemo očekivati, što možemo po takvom vremenu, a što ne tako da to neće biti problem. Svaka utakmica je važna za nas. Dinamo je jak protivnik, ali mi znamo svoje snage, imamo i nove igrače i očekujem dobru utakmicu', rekao je Steenvoorden.

Standings provided by Sofascore

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.