OGORČENI I BIJESNI

Vozači spremni bojkotirati F1 utrku sljedeći vikend!?

30.06.2013 u 19:23

Bionic
Reading

Felipe Massa priznao je da postoji mogućnost bojkota Velike nagrade Njemačke sljedeći vikend ako Pirelli ne ponudi garancije da će nešto poduzeti sa svojim problematičnim gumama…

Podsjetimo, na Velikoj nagradi Britanije Pirelli je doživio totalni debakl. Tijekom utrke je čak četvorici vozača eksplodirala stražnja lijeva guma, bez jasnog uzroka. Žrtva je bio i Lewis Hamilton koji je u tom trenutku sigurno vodio, Jean-Eric Vergne i Sergio Perez koji su nakon eksplozija odustajali te Felipe Massa čiji Ferrari je na početku sezone bio na glasu kao nježan bolid prema gumama.

'Ovo je opasno i neprihvatljivo. Moraju nešto poduzeti zbog naše sigurnosti,' izjavio je nervozni Brazilac nakon utrke pa se osvrnuo na mogućnost bojkota utrke u Nurburgringu sljedeći vikend ako se ne postigne dogovor s Pirellijem:

'Da, sigurno je da ćemo i o tome razgovarati. Svaki vozač se žali, čak i oni koji to nisu doživjeli na ovoj utrci. Oni moraju nešto napraviti.'

Massa vjeruje da je problem bio isključio u gumama, a ne u stazi.

'Ne mislim da su rubnici utjecali na eksplozije, jer ovdje vozim već 12 godina i s njima nikad nije bilo problema,' zaključio je viceprvak iz 2008. godine, dok iz Pirellija poručuju da će ozbiljno istražiti ovaj problem te pokušati pronaći odgovore sljedeći tjedan.