VN AUSTRALIJE

Vozači Red Bulla startaju iz prvog reda

27.03.2010 u 10:40

Bionic
Reading

Red Bullovi vozači Sebastian Vettel i Mark Webber krenut će iz prvog startnog reda na drugoj ovosezonskoj utrci formule 1 - VN Australije

U ovom trenutku Red Bull ima najbolje bolide. Dokazalo se je to i na posljednjem treningu na Albert Parku, na kojem su bili najbrži Sebastian Vettel i Mark Webber. Dvojac se kvalificirao ispred Fernanda Alonsa (Ferrari) i Jensona Buttona (McLaren), nakon kojih slijede Felipe Massa (Ferrari) i Nico Rosberg (Mercedes). Iz četvrtog startnog reda utrku će početi Michael Schumacher (Mercedes) i Rubens Barrichello (Williams) iza kojih se nalaze Robert Kubica (Renault) i Adrian Sutil (Force India).

Najveći gubitnik kvalifikacija u Melbourneu je svjetski prvak iz 2008. Lewis Hamilton u McLarenu, koji će startati 11.

'Uspjeli smo napraviti napredak u odnosu na petak i vrlo sam zadovoljan. Nakon što sam osigurao najbolju startnu poziciju moj cilj je pobijediti u sutrašnjoj utrci, to je sasvim jasno. No, tijekom utrke svašta se može dogoditi', kazao je Vettel.

'Znao sam da će biti jako teško nadmašiti vozače Red Bulla. Trebalo se dogoditi čudo da uspijemo osigurati prvi startni red. No, utrka je vrlo dugačka i svašta se može dogoditi', ocijenio je Alonso.

'Ja sam zadovoljan i mislim da je ovaj vikend u Australiji zasad vrlo dobar. Vozim bolje negoli na prvoj utrci, što i nije iznenađujuće, jer mi treba određeno vrijeme da bi povratio rutinu', rekao je Michael Schumacher.