UOČI MELBOURNEA

Vozači po prvi put sami izabrali gume za F1 utrku

08.03.2016 u 17:34

Bionic
Reading

Pirelli je ovog utorka otkrio za koje su se gume odlučili F1 vozači uoči Velike nagrade Australije. Velikih odstupanja nema, a prevladavaju mekane i supermekane gume...

Po prvi put otkad je talijanski opskrbljivač u sportu vozači su dobili priliku sami izabrati gume na kojima će voziti. Naime, Pirelli prema novim pravilima odabire tri obavezne komponente koje će se koristiti tijekom vikenda, dok preostalih 10 kompleta guma biraju natjecatelji u dogovoru s momčadima.

Ekipe su bile dužne svoj izbor finalizirati još potkraj prošle godine, a Pirelli je konačno objavio podatke dva tjedna prije utrke u Melbourneu.

Među najjačim momčadima nema velikih razlika: prevladavaju mekane i supermekane gume, a Rosberg i Vettel su recimo izabrali jedan više komplet srednje tvrdih od Hamiltona, dok su u Red Bullu vozači uzeli samo po četiri kompleta mekanih i čak sedam supermekanih guma.

Odabranih 11 kompleta vozačima će biti na raspolaganju tijekom F1 vikenda koji će svoju kulminaciju imati 20. ožujka, kada je na rasporedu Velika nagrada Australije na stazi Albert Park.