KAO DA VOZE TRAKTOR

Vozači McLarena ne mogu vjerovati: Alonso bijesan, mladi kolega još i više!

28.03.2017 u 16:51

Bionic
Reading

Unatoč tome što je utrka u Melbourneu za McLaren izgledala i bolje nego što su mnogi očekivali, Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne ogorčeni su zbog bolida koji imaju na raspolaganju i vrše veliki pritisak na svoju momčad uoči nastavka sezone...

McLaren je već čitav niz godina najveće razočaranje u Formuli 1. Otkad je odlučio obnoviti suradnju s Hondom potpuno je potonuo i ne može se približiti osvajanju pobjedničkog postolja, unatoč tome što ima na raspolaganju jednog od najboljih vozača svijeta, Fernanda Alonsa.

Nakon katastrofalnog zimskog testiranja u Barceloni postalo je jasno da momčad iz Wokinga ni ove sezone neće biti kandidat za pobjede u Formuli 1, a iako su mnogi predviđali McLarenu samo dno poretka na prvoj utrci u Melbourneu, Alonso se ipak borio za osvajanje bodova do samog kraja te ga je u tome zaustavio tek kvar u samoj završnici.

  • +9
Formula 1, VN Australije Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Jason Reed

No, to deseto mjesto i osvojeni bod ne bi zadovoljili 35-godišnjeg Španjolca koji je strašno ljutit.

'Moramo biti iskreni i reći da smo samo dno Formule 1. To je realnost, pravo stanje naših performansi,' izjavio je nervozni Fernando Alonso nakon odustajanja.

Neki stručnjaci poput bivšeg vozača Marka Webbera vjeruju da bi dvostruki F1 prvak mogao napustiti momčad i prije kraja sezone, no španjolski sportski mediji smatraju da Alonso tek vrši pritisak na svoje poslodavce kako bi bolje obavili posao. Mladi talentirani Stoffel Vandoorne također je nezadovoljan kako je započela njegova prva sezona u Formuli 1.

'Kad si sporiji tri sekunde od najbržih, to znači da se uopće ne natječeš. Mi smo trebali biti najsporiji u Melbourneu. Završili smo utrku što se nije očekivalo ali nismo se ni u jednom trenutku borili za ništa. S tako malo snage u motoru to je nemoguće, kao da smo niža kategorija u odnosu na druge bolide Formule 1,' smatra Belgijanac koji se nadao da će mu slavna momčad isporučiti puno bolji bolid. Zasad i on i Alonso nemaju izbora nego biti strpljivi i čekati da Honda i McLaren unaprijede bolid.

Ako bude sreće i tehničkog znanja, od Velike nagrade Španjolske nadalje mogli bi ipak biti malo konkurentniji...