i nigerija u polufinalu

Vodio Liverpool do naslova u Ligi prvaka, a sada sa Senegalom ide po afrički naslov

10.07.2019 u 20:53

Bionic
Reading

Nogometaši Senegala po četvrti put u svojoj povijesti plasirali su se u polufinale Afričkog Kupa nacija pobijedivši Benin sa 1-0 (0-0) u prvom četvrtfinalnom dvoboju odigranom u Kairu.

Pogodak za plasman u polufinale postigao je Evertonov veznjak Idrissa Gueye u 69. minuti na asistenciju Sadija Manea, igrača Liverpoola, s kojim je u Madridu pobijedio Tottenham te uzeo naslov u Ligi prvaka.

Gueyeu je to bio prvi pogodak na turniru, a Senegal je treću utakmicu zaredom sačuvao svoju mrežu.

Senegalci u polufinalu čekaju pobjednika četvrtfinalnog dvoboja Madagaskar - Tunis koji je na rasporedu u četvrtak, 11. srpnja.

Nogometaši Nigerije nakon šest godina čekanja ponovno su se plasirali u polufinale Afričkog Kupa nacija, nakon što su u četvrtfinalnoj utakmici odigranoj u Kairu pobijedili reprezentaciju Južnoafričke Republike sa 2-1 (1-0).

Nigerija je povela u 27. minuti pogotkom Chukwuezea. Zungu je izjednačio u 71. minuti, kad su VAR asistenti poništili odluku pomoćnog suca o zaleđu. No, u 89. minuti je južnoafrički vratar krivo procijenio jedan ubačaj, promašio s izlaskom na loptu i dopustio Ekongu da postigne pobjednički pogodak za Nigerijce koji su po 15. put izborili mjesto u polufinalu Afričkog Kupa nacija.

Za mjesto u svom osmom finalu Nigerija će se boriti protiv pobjednika dvoboja Obala Bjelokosti - Alžir, koji je na rasporedu u četvrtak, 11. srpnja, od 18 sati.