NAKON POBJEDE U PARIZU

Vlašić: Najviše me veseli što se osjećam dobro

Bionic
Reading

Blanka Vlašić četvrti put je u karijeri slavila na mitingu iz serije 'zlatnih' u Parizu, a bila joj je to i druga pobjeda ove sezone na najjačim atletskim natjecanjima (Oslo), uz dva druga mjesta u Berlinu i Rimu

Uknjiživši četvrtu pobjedu na Zlatnim ligama na poslovično jako zahtjevnoj podlozi Stade de Francea, Blanka zadovoljna odlazi iz Pariza. Bilo je to natjecanje bremenito hladnoćom, kišom i vjetrom pa je naša rekorderka odlučila skakati u 'gegama'. Pred samo zagrijavanje pala je kiša, ali se u međuvremenu podloga osušila, tako da se početak natjecanja odvijao u koliko-toliko normalnim uvjetima.

'Nisam htjela propuštati ni jednu visinu, mada je raspored do dva metra bio prilično gust, jer sam znala da će, ako padne pljusak koji su najavljivali već u 20 sati, biti teško nadoknaditi propušteno. Time sam osigurala i dobar ritam prilagođavanja na podlogu', rekla je Vlašić za svoj portal blanka-vlasic.hr te dodala:

'Propuštala sam 201 da bi pokušala na 203 cm jer me zanimao rekord mitinga, ali i da bi preduhitrila kišu koja je bila sve jača. Raduje me i činjenica da sam se veoma dobro osjećala.'

Ruskinja Chicherova osobnim rekordom sezone s preskočenih 197 cm zauzela je drugo mjesto, pokazavši da je na stazi povratka na svoje standardne letove iznad 2 m, dok je Talijanka Di Martino istim rezultatom bila treća.
London, 24.srpnja, Blankina je sljedeća natjecateljska destinacija.