SPEKTAKL NA OTOKU

Visoki FMX napon na nezaustavljivoj londonskoj kiši

15.08.2010 u 13:46

Bionic
Reading

Novozelanđanin Levi Sherwood pobjednik je petog natjecanja ovogodišnje svjetske serije Red Bull X-Fighters. Najmlađem, 19-godišnjem X-fighteru na postolju u Londonu pridružili su se Nate Adams (SAD) i Dany Torres (Španjolska), dok je najviše pokisnuo Norvežanin Andrè Villa. Vodeći u ukupnom poretku morao se pomiriti s razočaravajućim devetim mjestom

Na nemilosrdnoj londonskoj subotnjoj kiši bilo je samo pitanje trenutka kada će na terenu zavladati neregularni uvjeti – zaletišta postati preskliskima, a doskočišta omekšati.

'Nismo mogli dotaknuti uobičajene granice - bilo bi preopasno', pojasnio je Amerikanac Nate Adams, prošlogodišnji pobjednik. S obzirom da su na ranije održanim kvalifikacijama svi imali iste, dobre uvjete, ti su rezultati proglašeni konačnima i odredili su pobjednika.

Unatoč mokrom vikendu, Battersea Power Station rasprodan je do posljednjeg mjesta i 30.000 obožavatelja dobilo je svoj dio FMX kolača, sa zadovoljstvom pozdravljajući paletu trikova 'sa sigurnosnim pojasom' za kišu. Miljenik domaće publike Robbie Maddison, koji je lani preskočio otvoreni Tower Bridge, u kvalifikacijama je doživio težak pad koji ga je stajao i pada u borbi za naslov svjetskog prvaka. Utrku prije kraja na četvrtom je mjestu, sa 45 bodova zaostatka za Villom.

Vodećem Norvežaninu (310 bodova) za vratom su Nate Adams (305 bodova) i Levi Sherwood (290 bodova).

'Ludnica', komentirao je Levi 'Rubber Kid' Sherwood, 'dat ću sve od sebe da u posljednjem nastupu svrgnem Villu s prvog mjesta'.

Završna predstava svjetske serije Red Bull X-Fighters 2010. održat će se 1. listopada u Rimu (Stadio Flaminio).