SUPERSPORT HNL

[VIDEO] Varaždin dočekuje Šibenika, a Slaven Goricu. Evo gdje možete gledati današnje utakmice

04.03.2023 u 11:08

Bionic
Reading

Danas se igraju dvije utakmice 24. kola SuperSport HNL-a. Varaždin je od 16 sati domaćin Šibeniku, a Slaven Belupo od 18:10 Gorici. Obje utakmice prenosi MAXSport 1 (MAXtv)

'Vrijeme je da sebe i navijače nagradimo jednom dobrom utakmicom kod kuće. Znamo da neće biti jednostavno niti lako, ali dat ćemo sve od debe da dođemo do pobjede', rekao je u najavi susreta sa Šibenikom trener Varaždina Mario Kovaćević.

Kao što je i bilo najavljeno, nogometaši Šibenika su nakon odrađene Kup utakmice u Bijelom Brdu i plasmana u polufinale, ostali na kontinentu i tamo odradili pripreme za prvenstveni dvoboj u Varaždinu. U njega ulaze osokoljeni pobjedom nad BSK-om, dodatno napunjeni samopouzdanjem.

'U Bijelom Brdo smo pokazali da imamo širinu kadra. Sada nas opet čeka jako teška utakmica, protiv ekipe koja je jako moćna u tranziciji, s puno mogućnosti. Ali bez obzira što je Varaždin u dobroj formi, što je dobio Osijeka prošle nedjelje, želimo izaći kao pobjednici, a za to moramo biti jako koncentrirani tijekom cijelog dvoboja. U Varaždin smo došli po tri boda, posljednjih tjedana pokazali smo da rastemo, da vjerujemo u to što radimo', prenosi riječi trenerq narančastih Damira Čanadija Šibenski portal.

Čanadi u Varaždinu neće moći računati na kartoniranog Hiroša, Pozu koji je protiv BSK-a ozlijedio zadnju ložu te na Čopa, koji nije ni putovao s ekipom na kontinent s obzirom da još nije zaliječio ozljedu. Dvoboj u Varaždinu na rasporedu je u subotu s početkom u 16 sati.

Slaven Belupo će na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš dočekati Goricu. Ova utakmica će se igrati s početkom u 18:10 sati.

'Moramo biti pametni, rastrčani i agresivni jer je Gorica pokazala protiv Dinama, Hajduka i Lokomotive da je ozbiljna momčad koja je imala dosta nesreće kroz sezonu. Liga nam je takva da je svaka utakmica zahtjevna pa će takva biti i ova protiv Gorice', rekao je trener Slavena Zoran Zekić.

Njegov kolega na klupi Gorice Željko Sopić nakon osvojena tri boda protiv Lokomotive poručuje:

'Smanjili smo razliku u odnosu na Šibenik, ali još je puno posla pred nama. Znamo gdje želimo doći i da će biti teško. Već prva prepreka je Slaven Belupo, meni drag klub u kojemu sam proveo dvije lijepe godine, u možda najvećim uspjesima Slavena u posljednjih 15-ak godina. Nakon dugo vremena su klub koji teži 'izaći' u Europu, a mi se grčevito borimo za opstanak. Mislim da nas očekuje zanimljiva utakmica.'

Kapetansku traku trebao bi preuzeti Suk jer zbog kartona neće biti Mrzljaka ni Pršira, standardnih u veznoj liniji pa će Sopić morati naći nova rješenja na njihovim pozicijama.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

https://www.hrvatskitelekom.hr/kombinacija-mjeseca

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.