inter - milan 2:2

[VIDEO] Perišićeva asistencija u šokantnom milanskom derbiju

15.04.2017 u 14:32

Bionic
Reading

U 32. kolu talijanske Serie A u Milanu je igran derbi Della Madonnina, a nakon Milanova gola u sedmoj minuti nadoknade završio je bez pobjednika 2:2

Veliki milanski derbi Intera i Milana imao je posebno značenje i za jedne i za druge, jer momčadi su susjedi na tablici a bore se i za mjesto koje će sljedeće sezone donijeti nastupe u europskim kupovima. Podjelom bodova Milan je ostao s dva boda ispred Intera.

Milan je uoči derbija dobio dodatnu 'injekciju' jer od četvrtka klub je u rukama kineskih vlasnika, a što bi trebalo značiti da će u mjesecima koji dolaze biti i više novca za stvaranje što konkurentnije momčadi.

Što se samog derbija tiče, pružio je dobar, brz i sadržajan okršaj, u kojem je i Milan imao svoje prilike, ali koje nije znao kapitalizirati.

'Crveno-crni' prvi put su zaprijetili već u drugoj minuti, prijetili su Deulofeu, Mati Fernandez, Kucka, a na kraju i Bacca.

Novu priliku gosti su imali u 14. minuti, ali udarac Susa zaustavio je Handanovič. Golmanu Intera prijetio je Deulofeu, a nakon što ga je već svladao, ispriječila se vratnica.

I onda je Inter - šokirao suparnika. Gotovo iz prve prave akcije 'crno-plavi' stigli su do vodstva. Candreva je nakon jedne dubinske lopte pobjegao De Scigliu i jakim udarcem svladao Donnarummu.

Nakon primljenog gola Milan nije stao, ali do odlaska na odmor primili su Montellini igrači još jedan gol. A u toj akciji sudjelovao je i naš Ivan Perišić, koji je prvo s Icardijem odigrao dupli pas, a onda Argentincu poslao sjajnu povratnu loptu koju on nije mogao ni smio promašiti. I tako je Inter na odmor otišao s vodstvom 2:0.

U drugom dijelu Milan je opet bio bolji, ali kao plod takve igre stigao je i gol u 83. minuti koji je zabio Romagnoli.

Vrijeme je već polako isticalo, a onda je u sedmoj minuti sudačke nadoknade Zapata uspio pogoditi za konačnih 2:2 te donijeti svojoj momčadi posve zasluženi bod.

Mario Pašalić nije bio u konkurenciji za nastup u dresu crveno-crnih zbog kartona, dok je Marcelo Brozović ostao na klupi cijelu utakmicu.