NISU IMALI SREĆE

[VIDEO] Ova dva promašaja svi igrači i tisuće navijača Dinama pamtit će do kraja života!

15.03.2019 u 08:01

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama izgubili su na Luzu od portugalske Benfice 3:0 te su ostali bez plasmana u četvrtfinale Europske lige. Međutim, imao je Dinamo svojih prilika i uspio je izboriti produžetak, što može donekle utješiti 'modre'

Dinamo je u Lisabon stigao s prednošću 1:0 iz prve utakmice u Zagrebu. I dobro se Bjeličina momčad držala u prvom poluvremenu.

Međutim, u nastavku, nakon što je Lage na početku drugog dijela uveo Jonasa i Francisca Ferreiru, Benfica je zaigrala bolje i uspjela je naplatiti svoju bolju igru.

  • +51
Benfica - Dinamo; Europska liga; uzvratna utakmica osmine finala, 14.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Prvo je 34-godišnji Brazilac Jonas pogotkom u 71. minuti anulirao Dinamovu prednost, a pritom je i vratar Dominik Livaković izrastao u junaka, zaustavivši nekoliko opasnih i jakih udaraca.

Golova do isteka 90. minute nije bilo, pa se morao igrati produžetak.

Već u 94. minuti Francisco Ferreira povećao je prednost domaćih.

No Dinamo je samo dvije minute kasnije imao veliku prigodu, ali Amer Gojak promašio je nemoguće. Naravno, tim golom, u tom trenutku, Dinamo bi bio ona momčad koja bi išla u četvrtfinale.

Kazna za taj promašaj stigla je na samom kraju prvog dijela produžetka, nedugo nakon što je slovenski nogometaš Petar Stojanović zaradio crveni karton. Dinamo je primio treći gol i tada se činilo kako je europska priča gotova.

Međutim, ni u tim teškim trenucima Dinamo nije posve potonuo. U 111. minuti Nigerijac Iyayi Atiemwen također se našao u idealnoj prigodi, ali njegov je udarac otišao koji milimetar od gola. I pitanje je - da je kojim slučajem Dinamo tada došao na 1:3, što bi se dogodilo u zadnjih desetak minuta? U svakom slučaju, ova dva promašaja svi igrači Dinama i tisuće navijača pamtit će do kraja života.