sve je jasno

[VIDEO/FOTO] Lino Červar upozorava na snagu Južnoamerikanaca, a mi zato nudimo sve kalkulacije za prolazak u četvrtfinale, čak i ako izgubimo od Argentine

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 23.01.2021 11:39
  • Objavljeno 23.01.2021 u 11:39
Bionic
Reading

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju na 27. Svjetskom rukometnom prvenstvu ove subote, od 18 sati, čeka Argentina. To je utakmica 2. kola, drugog kruga Skupine 2, ali i utakmica u kojoj Hrvatska pobjedom osigurava nastup u četvrtfinalu

Hrvatski rukometaši imaju sve u svojim rukama. Jer pobjedom protiv Argentine, kolo prije kraja odnosno prije utakmice s Danskom (ponedjeljak, 20.30 sati), osigurat će nastup u četvrtfinalu svjetskog rukometnog prvenstva.

Naravno, sjetimo li se šeprtljavog početka i remija s Japanom, ovo bi bio sasvim zadovoljavajući rezultat, jer riješili bi se stresa i nervoze prije ogleda s aktualnim svjetskim prvacima.

No, već smo naučili da nikad nema slavlja unaprijed, bez obzira na to što je Hrvatska favorit protiv Argentine, iste one koja nam je zagorčala život u prvom kolu SP-a 2003. godine, kada su Ivano Balić i društvo stigli do zlata u Portugalu. Naravno, s Linom Červarom na klupi.

Sve je to kristalno jasno i hrvatskom izborniku Červaru, koji očekuje pobjedu protiv Argentinaca, jer ona nas već ove subote vodi u četvrtfinale.

'Respektiramo Argentinu, vraća im se igrač Montpelliera Diego Simonet, on im je važan igrač. Imaju ambicioznu ekipu i nekoliko opasnih igrača. Odlični su u tranziciji', istaknuo je Červar i nastavio:

'Imaju odličnog desnog beka i pivota, odlični su u kontri. Svaka naša pogreška može biti kažnjena. Jednostavno moramo igrati kao protiv Bahreina, čvrsto u obrani i diktirati igru. Taktička disciplina isto mora biti savršena. Jučer smo imali nekoliko tehničkih pogrešaka koje moramo smanjiti na minimum. Pobjeda nas vodi u četvrtfinale, a poslije je možda 'nova pjesma'. To bi već tad bio uspjeh jer nije mala stvar ući u najboljih osam na prvenstvu. No ako to napravimo, onda se naše ambicije mijenjaju...'

Za kraj je hrvatski izbornik dodao i ovo.

'Sada razmišljamo samo o Argentini, Južnoamerikanci su pokazali kako su nezgodni. No, mi smo dovoljno inteligentni i mudri, bolje biti koncentriran i spreman nego naivan', zaključio je Lino Červar.

VIDEO: Hrvatski rukometni savez (HRS)

Međutim ako je Červar oprezan, moramo biti i mi, pa nudimo i opciju prolaska u četvrtfinale, ako Hrvatska slučajno ne pobijedi Argentinu.

U tom slučaju, u četvrtfinale bi prošli samo uz pobjedu nad Danskom ali i pobjedu Katara nad Argentinom u posljednjem kolu. Ukoliko bi pak večerašnji ogled završio bez pobjednika, Hrvatska bi prošla ako bi u posljednjem kolu izvukla pobjedu ili remi s Danskom ili ako Katar također remizira ili pobijedi Argentinu. Uz pretpostavku današnjih pobjeda Danske i Katara.

  • +23
Hrvatska - Bahrain, SP u rukometu 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal