HT PRVA LIGA - 32. KOLO

[VIDEO/FOTO] Hajduk protiv Rijeke pokazao da može i zna, a sada mu u srijedu dolazi Dinamo i ima priliku popraviti dojam od prošlog vikenda

01.05.2021 u 22:00

Bionic
Reading

U Jadranskom derbiju i okršaju 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige Hajduk je na Poljudu svladao Rijeku sa 3:2 (2:1). Strijelci za domaće bili su Biuk (14), Štefulj (45-ag) i Kačaniklić (47), dok su pogotke za goste postigli Drmić (31) i Andrijašević (65).

Posljednji ovosezonski Jadranski derbi ponudio je odličnu igru, jak tempo gotovo čitavim tijekom dvoboja, pet pogodaka i mnoštvo lijepih poteza.

Hajduk je odlično otvorio utakmicu i za to bio nagrađen vodećim pogotkom u 14. minuti. Kačaniklić je lijepo vidio utrčavanje Livaje na lijevoj strani, uslijedilo je prizemno ubacivanje na udarac Biuku sa 16 metara, a mladi talentirani Hajdukov junior pogodio je sam donji lijevi kut nemoćnog Nevistića za svoj prvi pogodak u seniorskoj konkurenciji.

Primljeni pogodak bio je znak i za momčad Rijeke da se trgne te se nije dugo čekalo na poravnanje. Murić je prihvatio loptu na desnom krilu, prevario svog čuvara i idealno poslužio Drmića koji je sa 10-ak metara pogodio domaću mrežu.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +14
Hajduk - Rijeka (32. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport

Ipak, na odmor je Hajduk ipak otišao s prednosti. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Kačaniklić je izveo udarac iz kuta, u buketu igrača lopta je pogodila braniča Rijeke Štefulja u rame i odsjela uz samu vratnicu.

Na samom početku drugog dijela viđen je najljepši potez utakmice, Ljubičić je fenomenalno petom proigrao Kačaniklića koji je u punom trku ušao u gostujući kazneni prostor i potom rutinski poentirao. Bio je to prvi pogodak bivšeg švedskog reprezentativca za Hajduk.

Rijeku je u utakmicu vratio bivši igrač Hajduka Andrijašević koji je u 65. minuti preciznim udarcem sa 20 metara nakon što mu je Kulenović ostavio loptu pogodio donji lijevi kut Kalinićeva gola.

U samoj završnici Riječani su tražili kazneni udarac u svoju korist nakon što je Vukčević pogodio Teklića u ruku u domaćem kaznenom prostoru, ali niti glavni sudac Matoc, kao niti VAR se nisu oglasili.

Ovom pobjedom Hajduk je ostao u igri za pozicije koje vode u eurokupove sljedeće sezone, sada je peti sa 47 bodova, pet manje uz utakmicu manje od četvrte Rijeke, a šest manje od treće Gorice.

Vodeći Dinamo ima 74 boda iz 31 susreta, drugi je Osijek sa 67 bodova iz također 31 susreta.