OSIJEK IMA GARD

[VIDEO] Bjelica ponovno šokira: Dinamo je svemirski brod za nas, a Hajduku ne dajemo veću važnost nego Hrvatskom dragovoljcu

01.04.2022 u 17:07

Bionic
Reading

Travanj u Gradskom vrtu počeo je s mislima usmjerenim na derbi HT Prve lige s Hajdukom (Gradski vrt, 19.30, Arenasport)

Sudar dvije momčadi koje pretendiraju na vrhHT Prve lige osam kola prije kraja sezone igraju utakmicu koja će biti važna za prvenstvenu ljestvicu, a u kojoj Bijelo-plavi žele ponoviti ishod iz dva sraza koja su ovog proljeća već imali u Gradskom vrtu s momčadima iz vrha.

'Od utorka pripremamo utakmicu s Hajdukom, podigli smo intenzitet treninga i mislim da smo spremni za utakmicu. Na žalost, povratka reprezentativaca je bio polovično uspješan, Ivušić se vratio zdrav a Škorić nije, izbivat će s iduće dvije, tri utakmice. Tu su i dva, tri rekonvalescenta koji treniraju s momčadi, ali nisu na sto posto poput Bartoleca, Brleka, Mancea dok je Miloš odradio veći dio treninga i u dobrom je stanju. Nadamo se dobroj utakmici u nedjelju, velikoj podršci naših navijača i naravno pobjedi', rekao je Nenad Bjelica.

Strateg Bijelo-plavih dobro zna važnost koju nosi sraz protiv izravnog konkurenta.

'Kada igrate s direktnim konkurentom u borbi za vrh pobjeda puno donosi, sve ćemo učiniti da dođemo do nje. Pritisak pokušavamo skinuti, atmosfera na treningu je dobra. O utakmici nismo posebno razgovarali, pripremamo se kao i za svaku drugu, ne dajemo njoj veću važnost u odnosu na utakmicu protiv Gorice ili Hrvatskog dragovoljca.'

Nadigravanje na travnjaku bez dvojbe će pratiti i nadigravanje uz travnjak gdje će poteze povlačiti Nenad Bjelica i Valdas Dambrauskas.

'Već smo igrali s Hajdukom pod Dambrauskasom, mislim da smo unatoč velikoj podršci njihovih navijača predstavili u dobrom svjetlu, bili tvrd orah, možda i bliži pobjedi. Vidjet ćemo hoće li što mijenjati, pod novim trenerom su igrali u različitim sustavima igre, vidjet ćemo kako će istrčati u nedjelju. Znam kako ćemo igrati, možda ćemo se samo malo prilagoditi suparniku i tome kako će stajati na terenu, ali bit ćemo čvrsti, agresivni, disciplinirani i s visokim pritiskom pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.'

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Progovorio je Bjelica i o svom mandatu na klui Osijeka:

'Nakon 61 utakmice otkad je Nenad Bjelica na klupi Osijeka izjednačeni smo s jednim klubom koji ima 63 milijuna eura proračun i koji je u 15 godina bio 14 puta prvak. Znači, da mi nemamo taj gard, želju i volju na utakmici i da nismo spremni pobijediti protivnika vjerojatno bi ta razlika bila kao kad sam ja bio u Dinamu, odnosno 50 bodova. Sad je ta razlika nula.

Takav gard pokazujemo već godinu i pol dana samo u javnosti to nije prezentirano 100 posto onako kako jest. U 61 utakmici mi imamo jedan poraz manje od Dinama, primili smo sedam golova manje od Dinama, koji je, hoćeš-nećeš, svemirski brod za nas. I nadam se ćemo tako nastaviti, naglasio je Bjelica.

Važan adut Osijeka bit će Ivica Ivušić kojem će prijetiti jedan od najboljih napadačkih tandema lige.

'Osjećam se odlično, udarac mi nije napravo veću štetu za razliku od Škorića i na žalost neće biti spreman za ovu utakmicu protiv Hajduka. Sigurno će nam nedostajati, znamo koliko nam nedostaje, koliko znači za momčad karakterno i igrači. S druge strane, siguran sam da će ga, onaj koji ga zamijeni, posao odraditi na najbolji način. Ne treba se fokusirati na neke pojedince, nama će biti zadatak zaustaviti cijelu momčad Hajduka, da pritom mi budemo što bolji', zaključio je Ivušić.