NIJE MU JASNO

Vettelu je dosta: Što sam to napravio da mi zvižde!?

06.09.2013 u 17:37

Bionic
Reading

Sebastianu Vettelu nije jasno zašto su mu F1 fanovi u više navrata ove sezone zviždali, s obzirom da to nije uobičajen način navijanja u ovom sportu

Vettel je žestoke zvižduke prvi put zaradio na pobjedničkom postolju nakon trijumfa u Montrealu. Oni su došli od strane kanadskih navijača Ferrarija. Navijači pak Lewisa Hamiltona, McLarena i britanskih navijača izviždali su ga tijekom utrke u Silverstoneu i to nakon što je odustao na ciljnoj ravnini.

'Normalno je da me svi ne vole. Ali ne bih se htio s nekim mijenjati. Ipak, ima situacija kad želiš ljudima reći istinu onako kako je ti vidiš. Nije mi jasno. Nisam ništa napravio da bih ih natjerao da to naprave,' osvrnuo se Sebastian Vettel na ponašanje navijača u Silverstoneu pa priznao:

'Ne sviđa se nikome kad mu netko zviždi. Istina, vodio sam, a oni su htjeli da britanski vozač pobijedi, što je pošteno, ali zvižduci to nisu. No, mislim da je netko krenuo, a drugi prihvatili. Bila je to više lančana reakcija, pa se ne treba toliko ljutiti.'

Vettel je bijes navijača ponajviše navukao kad je preoteo pobjedu Webberu u Maleziji, bez obzira na suprotne naredbe iz boksa.

'Žalim što sam sebe stavio iznad ekipe i ispričao sam se zbog toga. Što se tiče samog utrkanja, tu se nemam zbog čega ispričati. Nije istina da me preferiraju. Mark i ja vozimo isti bolid i imamo jednu priliku za pobjedu,' zaključio je trostruki F1 prvak.