FERRARI SLAVI

Vettelov mehaničar donio pobjedu Alonsu

10.07.2011 u 17:45

Bionic
Reading

Na VN Velike Britanije, devete utrke sezone, pobijedio je Fernando Alonso (Ferrari) ispred Sebastiana Vettela i Marka Webbera (oba Red Bull)

Kap u oceanu je pobjeda Fernanda Alonsa na VN Velike Britanije, ali... bar se nešto nešto događa. Kad Sebastian Vettel gubi, to je vijest. Prije dva tjedna prognozirali smo sigurnu pobjedu mladom Nijemcu, jer taj tip ionako svakog drugog vikenda ove sezone dobije šampanjac (šest pobjeda, tri druga mjesta). Ipak, do senzacije je došlo zbog greške mehaničara, a ne plavokosog mladića...

Naime, negdje na pola utrke Sebastian Vettel je kao vodeći ušao u boks, slijedio ga je lukavo Fernando Alonso. Mehaničar zadužen za zadnju lijevu gumu nešto je dugo prčkao, gledao, kombinirao, možda ga je netko baš u tom trenutku i zvao na mobitel... Kad je on obavio posao, Fernando Alonso je već dugo vozio po stazi.

'Ovdje nema šale, mehaničaru će u Red Bullu sada odsjeći ruku', našalio se TV komentator Mladen Jergović.

Prva pobjeda u sezoni za Ferrari, i to baš na mjestu gdje je crveni bolid slavio i prije 60 godina.

'Vidio sam da se nešto događalo s Vettelom u boksu. Iskoristio sam priliku objeručke, što bih drugo. Svaka utrka do kraja sezone bit će kao finale, trebamo biti maksimalno agresivni. Taj Vettel je uvijek na podiju, nemamo što činiti nego pobijediti u svim utrkama do kraja', naglo se ohrabrio Alonso koji je nabio preko 16 sekundi prednosti do kraja utrke. Ali fali mu 'samo' 96 bodova. A i teško je vjerovati da će dečki u Red Bullu svaki put griješiti.

'Pa ne mogu baš uvijek biti najbolji. Fernando Alonso je odmaglio, nisam se nikako uspio vratiti na početak kolone. Radio sam greške na raznim mjestima, bilo je tu svega. Ali OK, Ferrari je jednom pobjedio, znali smo se da će se nešto slično jednom dogoditi. Ovo nam samo pokazuje da se ne smijemo opustiti, treba raditi', dodao je Vettel koji vodi cirkus sebi kući.

Za dva tjedna vozi se kultna utrka na Nürburgringu.

Prolazak u boksu