PRVAK ISKREN

Vettel: Više bih volio Kimija nego Alonsa u Red Bullu

01.08.2013 u 17:34

Bionic
Reading

Sebastian Vettel priznao je da bi više uživao u suradnji s Kimijem Raikkonenom, nego ljutim rivalom Fernandom Alonsom

Nakon što se pojavila priča da je Alonsov menadžer održao sastanak s Christianom Hornerom, pojavile su se i glasine da bi slavni Španjolac mogao od sljedeće sezone voziti za 'crvene bikove'. Iako u Ferrariju odbijaju takvu mogućnost, s obzirom na ugovor bivšeg prvaka do 2016. godine, odnosi između Alonsa i ekipe više nisu idilični i moguć je prerani raskid ugovora, kao što se dogodilo i u McLarenu 2007. godine.

Što se Sebastiana Vettela tiče, njemu Alonso u ekipi definitivno ne bi bio idealan timski kolega. Španjolac ne voli konkurenciju u samoj momčadi i taj bi odnos vjerojatno završio s više kontroverzi na stazi nego onaj između Vettela i Webbera.

'Preferiram Kimija. Nemam ništa protiv Alonsa, poštujem ga kao vozača. Ali Kimija poštujem i na stazi i izvan nje, jer je uvijek iskren prema meni. S te strane, bilo bi mi lakše s njim,' priznao je Vettel za BBC.

Podsjetimo, osim Raikkonena i eventualno Alonsa, u igri za mjesto u Red Bullu je i mladi vozač Tora Rossa Daniel Ricciardo. Ta treća opcija vjerojatno bi bila najugodnija za Vettela i donijela najviše mira u ekipi. No, ravnatelj Horner želi još jednu zvijezdu...