NEPOTREBNA GLUPOST

Vettel priznao zbog čega se najgore osjećao ove sezone u Formuli 1

24.12.2017 u 16:21

Bionic
Reading

Sebastian Vettel ne žali zbog onog što se dogodilo na utrkama u Singapuru i Japanu, već zbog vlastite gluposti koju je napravio u Azerbajdžanu kad je namjerno udario Lewisa Hamiltona...

Bila je to godina propuštenih prilika za 30-godišnjeg Nijemca i njegov Ferrari, jer na većini utrka bili su barem jednako brzi kao i Mercedes pa mogu žaliti što nisu stigli do titule prvaka Formule 1.

  • +24
Formula 1, Abu Dhabi Izvor: Reuters / Autor: HAMAD I MOHAMMED

Vettel je naslov prvaka definitivno izgubio zbog katastrofalne serije rezultata tijekom jeseni, kada je sudarom na startu upropastio utrku u Singapuru da bi mu zatim motor otkazao na utrci u Japanu i na kvalifikacijama u Maleziji. No, priznaje da zbog jednog incidenta puno više žali.

'Najgore sam se osjećao nakon onog što se dogodilo u Bakuu. S tim sam se mučio,' priznao je Sebastian Vettel koji se na utrci u Azerbajdžanu namjerno zabio u Lewisa Hamiltona pod sigurnosnim automobilom i može biti sretan što nije zaradio težu kaznu od prisilnog prolaska kroz boks.

'Što se Singapura tiče, po mom mišljenju to je dio utrkivanja. O tome sam mnogo razmišljao te nedjelje i nije bilo lako zaboraviti, ali što možeš? Isto vrijedi i za Japan. Neke stvari nisu u tvojim rukama. U životu se teže nositi sa stvarima koje si sam zabrljao, nego s onima na koje nisi mogao utjecati,' zaključuje četverostruki F1 prvak koji će sljedeće sezone pokušati svladati Hamiltona i onemogućiti ga da ga preskoči po broju osvojenih titula...