KRIVAC JE...

Vettel pokušao objasniti Red Bullov posrtaj

13.04.2013 u 12:17

Bionic
Reading

Lewis Hamilton bio je iznenađen prednošću s kojom je došao do svog prvog pole-positiona s Mercedesom, po prijelazu iz McLarena na kraju prošle sezone. S druge strane Red Bullovi vozači Sebastian Vettel i Mark Webber nisu imali svoj dan

Britanski je vozač do najbolje startne pozicije stigao već u trećem službenom kvalifikacijskom treningu u Mercedesovom bolidu, a ostvario ju je sa 277 tisućinki prednosti ispred Lotusovog Kimija Räikkönena.

'Nevjerojatan je osjećaj i jako sam sretan što sam ostvario naš prvi pole. Krug je bio sjajan, momčad je dobro radila cijele sezone i zaista se nadam da možemo to prenijeti u sutrašnji dan. Razlika je iznenađujuća jer su na trećem slobodnom treningu Ferrariji bili jako brzi i nisam znao gdje će biti u kvalifikacijama,'rekao je Hamilton.


Trostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel odlučio je u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi uopće ne izlaziti na stazu, te će startati tek deveti (Webber 14.), ali na medium gumama koje dulje traju, za razliku od vodećih koji će svi krenuti na mekim gumama.

'Vidjeli smo da su neki ljudi jako brzi, posebno u Mercedesu i Ferrariju, pa smo se odlučili otići u drugom pravcu. Hoće li upaliti ili ne vidjet ćemo sutra. Sve je moguće jer je očito da meke gume ne traju dugo. One su sjajne za pojedini krug, ali medium gume su bolje za utrku. I dalje imamo opciju biranja, ali mislim da je prilično jasno što smo pokušali napraviti,' komentirao je Vettel.