BRIGE RED BULLA

Vettel: Moramo preko noći popraviti nekoliko stvari

22.03.2013 u 14:33

Bionic
Reading

Aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel priznaje da su potrebne preinake na njegovom bolidu da bi bio konkurentniji na Velikoj nagradi Malezije

Na prva dva slobodna treninga uoči Velike nagrade Malezije u Kuala Lumpuru branitelj naslova svjetskog F1 prvaka Sebastian Vettel zauzeo je treće i drugo mjesto. Treninzi na stazi Sepang održani su po vrućem, ali i djelomično kišnom vremenu, pa su gume bile jako bitan faktor.

'Na drugom je treningu bilo neobično jer je jedan dio staze bio mokar, a drugi suh. Doduše brzo se staza sušila jer je bilo vruće, ali gume ne traju jako dugo. Moramo preko noći popraviti nekoliko stvari i napraviti korak prema naprijed,' komentirao je Vettel nakon prvih treninga.

Njegov je momčadski kolega Mark Webber još više naglasio utjecaj guma u utrkama.

'Cijela strategija je trenutno bazirana na gumama. Sve se vrti oko guma. Gume, gume, gume, gume...'

U McLarenu na oba treninga nisu uspjeli ući među deset najboljih, te su se tako nastavile muke iz prve ovosezonske utrke, Velike nagrade Australije u Melbourneu.

'U suhim je uvjetima bolid bolji nego u Melbourneu, ali čak se i ta brzina ne može usporediti s onom vodećih bolida. Napravili smo određen napredak, ali i dalje prikupljamo informacije o našem MP4-28. Puno je lakše raditi na bolidu koji se bori za pobjede nego na onom koji nije kompetitivan, pa stoga svaka čast svima koji su pognuli glave i koji se bore kroz probleme,' rekao je nominalno prvi vozač McLarena Jenson Button