KORAK NAPRIJED

Vettel iskreno nakon što je ostavio Mercedes iza sebe

23.02.2016 u 12:32

Bionic
Reading

Sebastian Vettel siguran je da je novi bolid Ferrarija korak unaprijed u odnosu na prošlu sezonu, no pola sekunde prednosti ispred Hamiltona u ponedjeljak u Barceloni ne smatra značajnim faktorom uoči sezone...

Ferrari se nada da bi u 2016. godini mogao ozbiljno zaprijetiti dominaciji Mercedesa, a nakon pola sekunde bržeg kruga Vettela u odnosu na Hamiltona u ponedjeljak zavladao je i oprezni optimizam među navijačima talijanske momčadi.

Nijemac pak nije upao u euforiju, ali vjeruje da projekt SF16-H ide u pravom smjeru.

'Prvi dojam je vrlo pozitivan, ovo je korak naprijed. Dobro sam se osjećao u bolidu od samog početka i to je dobar znak. Ali znamo da je pred nama još mnogo posla,' izjavio je Sebastian Vettel i osvrnuo na sam rezultat:

'To je lijepo, ali ne znači puno. Bolje da smo prvi nego zadnji, ali nije to previše bitno u ovom trenutku. Važnije je da sam zadovoljan bolidom i da je dobar osjećaj njim upravljati.

'Jedino nismo odvezli dovoljno krugova, jer smo neke stvari morali pomnije analizirati, a vrijeme je ograničeno,' upozorio je perfekcionist Vettel kojem nije drago što je Hamilton u Mercedesu odradio gotovo duplo više krugova u ponedjeljak.