NEŠTO NIJE U REDU

Vettel i Red Bull u velikoj nevolji uoči sezone!

30.01.2014 u 17:05

Bionic
Reading

Sve momčadi koje Renault opskrbljuje motorima, uključujući i Red Bull, proživljavaju teške trenutke tijekom prvog ovogodišnjeg zimskog testiranja u Jerezu...

Sebastian Vettel u dva je dan uspio odvesti tek 11 krugova za volanom novog RB10 bolida koji ne funkcionira. Ništa bolje nije počeo ni treći dan za momčad. Daniel Ricciardo tijekom cijelog jutra nije odvezao niti jedan mjereni krug, a pri jednom pokušaju izlaska na stazu bolid mu je otkazao, uz dosta dima. Čini se da su na mukama sve momčadi koje Renault opskrbljuje motorima. Naime, najbrži krug kojeg je vozio netko iz Red Bulla, Tora Rossa ili Caterhama 12 sekundi je sporiji od najbržih za volanom bolida koje pokreće Mercedes i Ferrari.

U srijedu je potvrđeno da je problem bio u Renaultovoj bateriji za pohranjivanje energije. Na bolidu Red Bulla izbio je i manji požar. Francuski opskrbljivač motora održao je press konferenciju na kojoj je priznao da problem postoji, ali također naglasio i da su njihove jedinice pokretačke snage u osnovi dobre, samo ne funkcioniraju na način na koji su ih momčadi pokušale ukomponirati u svoje bolide. Navodno postoji i problem s hlađenjem RB10.

'Jedinice pokretne snage se sastoje od nekoliko komponenti i nije problem u tome da neka ne valja, nego u integriranju unutar bolida,' tvrdi Renault koji je obećao kako će problem s baterijom riješiti do četvrtka, ali nije uspio.

U svakom slučaju, ovako loš početak predsezone Red Bull još nije imao, a genijalni dizajner Adrian Newey već dugo nije naišao na ovakve probleme. Testiranje u Jerezu sada gura u prvi plan Ferrari, Mercedes i McLaren, a pred 'crvenim bikovima' i Renaultom puno je posla ako žele biti konkurentni u Melbourneu sredinom ožujka...