OTIŠAO U BOLJI BOLID

Vettel došao na svoje: Ferrari brz, Red Bull nije!

13.03.2015 u 17:25

Bionic
Reading

Petak u Melbourneu pokazao je da će se iza leđa vozača Mercedesa voditi žestoka borba Ferrarija i Williamsa, a Sebastian Vettel čini se da je korak ispred 'bikova', za koje je vozio do ove sezone…

Četverostruki F1prvak započeo je u petak u Albert Parku svoju novu etapu vozačke karijere. Za volanom Ferrarija osvojio je treće mjesto na drugom slobodnom treningu, jedini s manje od sekunde zaostatka za vozačima Mercedesa.

S obzirom da se iza njega našao i timski kolega Kimi Raikkonen, jasno je kako je Vettelov Ferrari u prilično dobroj formi na početku sezone. Nijemac bi mogao na pobjedničko postolje, a najveća prijetnja dolazi od Williamsa koji je i prošle sezone bio sjajan u većem dijelu sezone.

'Vidjeli smo prošle sezone da postoji šansa pobijediti Mercedes, ako se nađeš u dobroj poziciji,' hrabri se Sebastian Vettel koji sanja o petoj tituli u karijeri, za koju mu je Ferrari dao rok do 2018. godine.

Zadovoljstvo za Seba je i pozicija njegove bivše momčadi koja ne izgleda više tako moćno kao u njegovo vrijeme. Red Bull je zaostao gotovo 1.5 sekunde za Vettelom u petak i čini se da Ferrari ima jasnu prednost pred starim rivalom, što također pokazuje da Nijemac nije napravio pogrešku kada je otišao u Maranello…