SKROČE ODLUČIO

Veliko iznenađenje, KK Zadar doveo trenera iz Slovenije!

21.08.2013 u 09:15

Bionic
Reading

Iznenađenje iz 'kuhinje' sportskog direktora KK Zadar Branka Skroče zove se Rado Trifunović. Ovaj je slovenski košarkaški stručnjak novi trener Zadra

Dok je zadarska javnost čekala rasplet događaja vezan uz imena Dražena Anzulovića, Aramisa Naglića, Damira Milačića, Tea Čizmića, Tončija Mašine, Tome Mahoriča i Igora Kuzme, Skroče je započeo pregovore s Trifunovićem i u utorak popodne ih priveo kraju.

Paraf na ugovor s obje strane je stavljen, a potpis će pasti kada se razriješe još neki detalji sa slovenskim košarkaškim savezom čiji je zaposlenik.

Situacija nije laka, bit će teško, ali treba napraviti sve da Zadar ostane Zadar, kazao je Trifunović te najavio da će u suradnji sa sportskim direktorom pristupiti slaganju momčadi kojoj je cilj ostanak u ABA ligi.

Trifunović je tako postao treći slovenski trener na klupi Zadra u vrlo kratkom razdoblju. Prije njega momčad su vodili Zmago Sagadina i Aleš Pipan. Zanimljivo je da je kao trener Heliosa vodio momčad na tri utakmice protiv Zadra. Na Višnjiku je u sezoni 2008/2009 poražen s 27 razlike, a kod kuće slavio s dva koša viška. Pravi debakl doživio je sljedeće sezone u utakmici u kojoj je Zadra s klupe vodio Danijel Jusup. Zadrani su u Domžalama slavili s 44 koša razlike.

Rado Trifunović ima 39-godina, na prošlogodišnjem europskom prvenstvu u Litvi Fiba ga je 'počastila' vođenjem tradicionalne utakmice U-18, s klupe je osim Heliosa vodio i Laško, a iza njega je i uspješna igračka karijera.