dosta mu je

Veliki Vladimir odlazi u mirovinu: Nisam očekivao da ću trajati ovako dugo

03.08.2017 u 12:59

Bionic
Reading

Vladimir Kličko (41) objavio je kako prekida boksačku karijeru. Jedan od najboljih teškaša svih vremena u karijeri je ostvario 64 pobjede (53 nokautom) te pet poraza, a ima i zlatnu olimpijsku medalju iz Atlante 1996. godine

'U boksu sam postigao sve što sam želio, sada je vrijeme da započnem karijeru izvan sporta', objavio je Vladimir Kličko (41) i tako potvrdio da završava profesionalnu boksački karijeru. Ukrajinac je, zajedno s bratom Vitalijem, jedan od najboljih teškaša svih vremena. 

'Iskreno, nisam ni očekivao da ću trajati tako dugo, da ću imati tako uspješnu boksačku karijeru', dodao je Vladimir kojeg su boksački zaljubljenici prozvali 'Dr. Steelhammer' (Doktor čelični čekić).

  • +16
Vladimir Kličko Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svjetska javnost upoznala ga je 1996. godine na Olimpijskim igrama u Atlanti gdje je osvojio zlatnu medalju u superteškoj kategoriji. Dvije godine kasnije odlazi u profesionalce, a prvu titulu svjetskog prvaka osvojio je 2000. godine u WBO verziji. U međuvremenu je osvajao i pojaseve po WBA, IBF i IBO verzijama, te 23 puta uspješno branio titulu. Treba istaknuti i činjenicu kako je Vladimir Kličko od 2006. do 2015., punih devet godina, bio - NEPORAŽEN!

Tada ga je u studenom 2015. s trona srušio Tyson Fury koji mu je u jednoj borbi oduzeo sva četiri pojasa prvaka!

Autor: youtube

'Prije 27 godina krenuo sam na ovaj sportski put i bio je to najbolji izbor koji sam mogao donijeti. Zahvaljujući sportu proputovao sam svijet, naučio jezike, upoznao nove ljude i pomogao onima kojima je pomoć trebala', kazao je Vladimir u obraćanju svojim navijačima i ljubiteljima boksa općenito te pojasnio razloge umirovljenja:

'Sad sve to mogu činiti zahvaljujući popularnosti boksa, mom talentu, ali i vama - navijačima. No, u jednom trenutku života svi moramo učiniti taj korak i okrenuti novo poglavlje, a očito je da ni ja nisam iznimka.'

Posljednji meč Vladimir Kličko imao je u travnju na londonskom stadionu Wembley protiv Britanca Anthonyja Joshue i izgubio ga je u 11. rundi.

'Nakon tog posljednjeg meča protiv Joshue počela su se nametati razna pitanja koja su ubrzala donošenje ovih mojih odluka', zaključio je Kličko i time definitivno odustao o uzvratnog meča koji je pompozno najavljivan.