ZBOG OZLJEDE MIŠIĆA

Veliki udarac za 'kauboje' - otpao Josip Valčić!

07.01.2015 u 15:59

Bionic
Reading

Prije tri dana, točnije prije odlaska na istarski dio priprema uoči SP-a u Kataru, izbornik Slavko Goluža poželio je da mu momčad zaobiđu ozljede. Nažalost, u ponedjeljak je doznao da će u nastavku priprema biti bez Josipa Valčića

Naime, srednji vanjski Zagreba, koji je dobra alternativa Domagoju Duvnjaku, ozlijedio je mišić lista i gotovo sigurno neće moći putovati na SP, koje se od 15. siječnja do 1. veljače igra u Kataru.

'Nažalost, Josip Valčić se povrijedio već na prvom treningu, tako da smo ga odvezli u Zagreb na dodatno snimanje. Zasad ne znamo ništa. Tek nakon snimanja ćemo saznati što s njegovim listom i da li će moći nastaviti s pripremama ili ne'’, rekao je Goluža za RTL.

Međutim, nakon što je obavio taj specijalistički pregled, liječnici su mogli samo konstatirati kako je ova akcija za Josipa Valčića izgubljena.

'Mogli bismo ga krpati, a onda se riskira da mu mišić prsne do kraja. To nije rješenje, takav igrač ne može davati sto posto od sebe i Josip ostaje u Zagrebu. Kad se zaliječi, spremat će se za Ligu prvaka sa suigračima iz kluba', rekao je za Jutranji list Damir Kajba, fizioterapeut reprezentacije.

Inače, ostatak reprezentacije u Umagu ostaje do 30. prosince,a onda se ponovno 2. siječnja okupljaju u Istri a u sklopu te faze priprema odigrat će i dvije pripremne utakmice protiv Srbije.