IDE NA SAN SIRO

Veliki transfer: Mateo Kovačić potpisao za Inter!

30.01.2013 u 20:18

Bionic
Reading

Mladi Dinamov nogometaš Mateo Kovačić nastavit će svoju karijeru u Seriji A nakon što su Inter i Dinamo postigli dogovor oko njegovog transfera.

Mateo je u srijedu navečer napustio pripreme Dinama u Međugorju i krenuo prema Zagrebu otkud će u četvrtak privatnim zrakoplovom predsjednika Intera Massima Morattija otići u Milano na liječnički pregled te, ukoliko sve bude u redu, potpisati profesionalni ugovor, piše na službenoj stranici GNK Dinamo.

Kako doznaje tportal.hr iz izvora bliskih Dinamu, 18-godišnjeg talentiranog veznjaka Inter će platiti čak 15 milijuna eura, a cifra se može povećati ovisno o bonusima. Transfer je dogovoren vrlo brzo i Kovačić će karijeru odmah nastaviti u Italiji, a ne u ljetnom prijelaznom roku. Do posla je došlo nakon što je Interu propao transfer Brazilca Paulinha iz Corinthiansa.

Uključite se i vi u raspravu

Registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!
Pitamo vas; Koje bi mogle biti posljedice za Dinamo? Je li Kovačiću ovo bio pametan potez? Kako bi se on mogao snaći u Milanu?

'Sve se dogodilo jako brzo i još sam u šoku, ne znam uopće što bih rekao. Dinamo je moj klub i moj dom pa mi je teško otići, ali ponuda kluba kao što je Inter, jedan od najvećih na svijetu, jednostavno se ne odbija. Naravno, još nije gotovo i čeka me liječnički pregled, ali vjerujem da je to samo formalnost,' rekao je Kovačić za web stranicu kluba.

Tako je Dinamo nakon Domagoja Vide u zimskom prijelaznom roku uspio prodati i drugog velikog talenta, a Kovačićev transfer je drugi najveći u povijesti kluba, nakon Luke Modrića koji je otišao za 21 milijun eura.

Podsjetimo, Kovačić neće biti jedini Hrvat u klubu. Društvo će mu praviti još jedan mladi reprezentativac, bivši Hajdukovac Marko Livaja