ČAROLIJA I U NOVOJ

Veliki rivali poveli protiv Barce pa 'naljutili' Messija

06.01.2016 u 22:25

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone napravili su u gradskom derbiju golem korak prema plasmanu u četvrtfinale španjolskog nogometnog kupa

Barcelona je pred svojim navijačima svladala Espanyol sa 4:1 (2:1) i tako si unaprijed bitno olakšala posao uoči gostovanja u svom gradu. Espanyol je odlično otvorio utakmicu i poveo već u devetoj minuti golom Caiceda, no već četiri minute kasnije Nou Camp je skandirao ime Lionela Messija koji je upravo bio upisao svoj prvi gol u 2016. godini.

Barca, za koju je konačno debitirao Turčin Arda Turan (te Vidal), je plela mrežu oko zone rivala a probili su je u 44. minuti kada je Messi topovski s 25 metara pogodio od grede prevarenog vratara Lopeza.


Već u četvrtoj minuti nastavka Pique je zabio treći gol za Barcu, a završnicu je Espanyol dočekao s devet igrača na travnjaku nakon isključenja Pereza i Diopa. U završnici je viđen još jedan fantastičan dupli pas. Messi je upisao i dodavanje, a Neymar svoj prvi gol u Novoj. Suarez danas nije bio realizatorski raspoložen, a Ivan Rakitić je odigrao posljednjih 25 minuta dvoboja.

Golčina Messija iz slobodnog udarca donijela je vodstvo Barceloni