MIJENJANJE TAKTIKE

Veliki prosvjed BBB-a: Dosta je bilo, nismo budale!

02.12.2015 u 12:11

Bionic
Reading

Bad Blue Boysi će u petak u 18 sati održati prosvjed pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta; a u dopisu naznačavaju da je to početak novog vala borbe za bolji i pošteniji Dinamo

S obzirom da se protiv čelnika Dinama, piše na stranici BBB-a,  vodi više istraga za najveću pljačku u povijesti hrvatskog sporta, za svaki idući dan koji oni provedu na svojim funkcijama u Dinamu smatramo odgovornim trenutnu vlast (a i svaku buduću) i nadležno ministarstvo čija je sportska inspekcija imala i još uvijek ima zakonske ovlasti odstraniti taj karcinom iz našeg kluba. Krajnje je vrijeme da ova vlast (kao i svaka buduća) zajedno s uhljebima iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prestane ovaj narod praviti budalama i dopuštati iživljavanje na Dinamu zbog svojih politikanskih igara u kojima im odgovara da se u beskonačnost piše i govori o kriminalu i pljački čovjeka kojeg nabijaju na nos svom najvećem političkom oponentu.

Iz tog razloga će svaka naša iduća akcija, a bit će ih dok god se ne raspuste sva tijela NK Dinamo od Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora, biti usmjerena na sve one koji su sve ove godine sudjelovali i prešutno odobravali sustavnu pljačku i degradaciju naše Svetinje. Svi su za to jednako krivi, oni koji su pljačkali i oni koji su im to iz bilo kojeg razloga dopuštali!

Navijači Dinama već pet godina vode krvavu borbu u kojoj traže da o klubu koji djeluje i ustrojen je kao udruga građana odlučuju članovi kluba, onako kako je to jedino moguće i ispravno s obzirom na njegov trenutni ustroj. Ne zato jer se želimo igrati i imitirati neke trendove u drugim zemljama već isključivo iz razloga da se izbjegne i spriječi ovakva besramna pljačka kluba od strane obitelj Mamić zajedno sa svima koji su sudjelovali u radu kluba u proteklih desetak godina. Umjesto toga klub je cijelo jedno desetljeće pod okupacijom jedne obitelji i nekoliko desetaka njoj odanih ljudi koji nemaju nikakve veze s nogometom i Dinamom, a svima njima klub služi isključivo za vlastito bogaćenje. U tom periodu iz kluba su istjerani gotovo svi oni koji su pisali slavnu povijest našeg kluba jer se nisu uklapali u njihovo odabrano društvo koje dobro živi od klupske blagajne.


Na sve ovo što se piše i govori zadnjih dana, a tiče se razmjera ove neviđene otimačine, mi upozoravamo gotovo od samih početaka stvaranja dinastije Mamićevih i više ne vidimo nikakvu svrhu u tome da se bavimo (samo) onima koji su krali i uništavali klub već se okrećemo prema svima koji su to sve dopuštali i još uvijek dopuštaju

Ako bude potrebno prosvjedovat ćemo svaki tjedan gdje god bude trebalo jer od ovog petka svoju borbu za Dinamo selimo na ulice i pred dvorišta svih onih koji odbijaju riješiti ovaj problem.

Sve dok odgovorni ne riješe pitanje sukoba interesa u Dinamu, a koji je sada već opće poznata stvar obzirom da niti njihovi odvjetnici ni oni sami više ne negiraju postojanje privatnih ugovora s igračima Dinama i uzimanje provizije od njihovih plaća i transfera, mi ćemo umjesto stadiona izabrati ulicu i nikakva birokratska i slična izmotavanja nas ne zanimaju.

Dok god oni čiji je to posao budu ignorirali odgovornost svih tijela kluba čija je, između ostalog, zadaća bila kontrola i nadzor financija te odobravanje sklapanja i raskida ugovora na kojima su ukradene stotine milijuna kuna, imat će nas za vratom.

Pozivamo sve navijače Dinama da nam se pridruže u najvećoj ofenzivi do sada u borbi za spas Dinama koja započinje s prosvjedom pred Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta u petak u 18 sati!

PETAK, 17.30, PARK RUŽMARINKA – SVI NA PROSVJED
STOP OKUPACIJI DINAMA! BAD BLUE BOYS