'POSLASTICA' U SLAVONIJI

Veliki peh: Hrvatice oslabljene uoči sraza s Francuskom

18.02.2016 u 16:42

Bionic
Reading

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija, koja će se u subotu u Slavonskom Brodu suprotstaviti reprezentaciji Francuske u 3. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017, ostala je bez šuterice Tee Buzov kojoj je na treningu slomljen nos u sudaru sa suigračicom.

Osim Buzov, izbornik Braslav Turić za dvoboje protiv Francuske (20.2.) i Nizozemske (24.2.) nije mogao računati ni na centra Lucu Ivanković, koja će propustiti ove dvije utakmice zbog upale Ahilove tetive.

Za dvoboj s odličnim Francuskinjama, koji je na rasporedu u subotu, 20. veljače, (17.10 sati) u SD Vijuš u Slavonskom Brodu, izbornik Turić odredio je sljedećih 12 igračica: bekovi Shavonte Zellous, Jelena Ivezić, Antonija Sandrić, Iva Ciglar, Lana Pačkovski, Iva Borović; krila Ana Lelas, Ružica Džankić, Lea Miletić; centri Marija Režan, Ivana Tikvić i Ana-Marija Begić

Nakon dva kola u skupini B kvalifikacija za ženski EuroBasket 2017. koji će biti održan u Češkoj, Hrvatska se nalazi na drugom mjestu s jednom pobjedom i jednim porazom. Vodeća je Francuska s učinkom 2-0, treća je Nizozemska (1-1), a četvrta Estonija (0-2). Na završni turnir EuroBasketa kvalificirat će se pobjednici iz devet kvalifikacijskih skupina te šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija.