SRAZ TITANA

Veliki okršaj Brazila i Argentine u Dohi

16.11.2010 u 09:27

Bionic
Reading

Utakmice Argentine i Brazila poslastica su za nogometoljupce, a na Areni Sport 1 u srijedu ćemo moći pratiti izravni prijenos upravo te dvije velike reprezentacije koje će svoj prijateljski meč odigrati u Dohi

Dva velika južnoamerička suparnika, Brazil i Argentina, ovog će puta igrati prijateljsku utakmicu na neutralnom terenu, u Dohi. Bit će to 90. sudar ovih velikana, a u dosadašnjih 89 obje reprezentacije imaju po 33 pobjede te 23 remija.

Bit će to i povratnički dvoboj Brazilca Ronaldinha, kojeg nije bilo u reprezentaciji posljednjih 18 mjeseci jer ga Dunga nije želio. Ili volio, zbog čega nekad najbolji nogometaš svijeta nije bio na SP-u u Južnoafričkoj Republici. Izbornik Mano Menezes za tu je utakmicu pozvao sve ponajbolje brazilske igrače koji igraju u Europi, uključujući Danija Alvesa, Lucasa i Robinha.


Ni argentinski izbornik Sergio Batista nije olako shvatio ovu utakmicu, svoju prvu kao prvi izbornik, jer nakon Maradoninog odlaska na tri je utakmice bio samo v.d. izbornika. Tako će se brazilska obrana mučiti s najboljim svjetskim igračem Lionelom Messijem, ali i Agüerom, Tevezom i Higuainom. Naravno, pitanje je koga će od njih Batista staviti na teren. Obranom će komandirati Zanetti i Walter Samuel i Burdisso, dok će igru kreirati Angel di Maria i Mascherano.

No, bez obzira na to tko dobije, za samo mjesec dana, točnije 19. prosinca, imat će priliku za uzvrat jer ove će dvije selekcije igrati u La Plati.

Brazil vs. Argentina u kvalifikacijama za SP 2010.