TUČNJAVA S POLICIJOM

Veliki neredi BBB-a na Maksimiru

02.05.2010 u 10:35

Bionic
Reading

Zbog jedne ili dvije baklje, krenulo je naguravanje navijača i redara na maksimirskom istoku, a kad je stigla policija, sve je eskaliralo. Sjever je krenuo u svoj obračun s policijom i sve je trajalo do početka drugog poluvremena utakmice Dinama i Hajduka

U prvom poluvremenu derbija između Dinama i Hajduka počeli su neredi na tribinama kakvi već dugo nisu viđeni u Hrvatskoj, na Maksimiru više od jednog desetljeća. Inicijatori su bili navijači s istoka. Oko 30. minute zapaljena je baklja na istoku koja je spuštena između stolica, pa redari nisu vidjeli koga izvesti sa stadiona. Nakon što su se redari povukli, ponovno je upaljena još jedna baklja. Nakon sitnih nepodopština krenulo je manje naguravanje navijača i redara, ali nakon pola minute redari su odluči otići na svoje mjesto.

Međutim pet minuta kasnije, vratili su se s policijom koja je priveli nekoga od 100-tinjak navijača u jednoj skupini. Više nije bilo naguravanja, no kad su policajci krenuli na izlazne stepenice, navijačka gomila sjatila se iznad njih, sad su navijači bili u boljem položaju. Nije bilo pretjeranog nasilja, ali je bilo itekako napeto. To je bila šibica koja je plamen nasilja proširila i na sjevernu tribinu. Tamo su policijske snage već bila raspoređene i BBB-i su krenuli u napad. Letjele su baklje i stolice, a ni policija nije ostala 'dužna'. Do početka drugog poluvremena, situacija se normalizirala i utakmica je nastavljena.

Koliko god se kontinuirano pisalo o navijačima, ovakvi neredi na samom stadionu prava su rijetkost. Zašto je do njih došlo i tko je kriv, to ćemo saznati tek za koji dan. Posljednji put nešto slično vidjeli smo na Poljudu, kad je prije nekoliko godina policija dvaput ulazila na tribine i smirivala strasti navijača.

Maksimirska utakmica? Završilo je 0:0. Ako nekoga uopće zanima...