brojne kombinacije

Velike promjene u Barceloni i odluke novog trenera Ronalda Koemana mogle bi itekako utjecati na budućnost Marcela Brozovića

10.09.2020 u 06:40

Bionic
Reading

Vrijeme je ljetnog prijelaznog roka nogometaša, a to znači i bezbroj kombinacija. No, teško je procijeniti koje su informacije vjerodostojne, a koje tek puka nagađanja

Naravno, što su imena klubova atraktivnija, tako su i priče učestalije. A ovog ljeta vrlo je prometno u Barceloni.

I to više nisu puste priče, jer došao je novi trener Ronald Koeman, koji je jasno stavio do znanja na koje igrače više ne računa. Između ostalih, njegov savjet već su poslušali naš Ivan Rakitić, koji se vratio u Seville, te Arturo Vidal, koji je preselio u milanski Inter.

S obzirom na to da se Koeman već riješio važnog dvojca, jasno je da je njihovim udaljavanjem otvorio dva mjesta za nove igrače. Ali sada već sve dolazi u sferu nagađanja, odnosno čekamo potvrdu onog što se piše.

Naime, prema objavama jednog od najinformiranijih novinara, Fabrizija Romana, Koeman je već dogovorio transfer Memphisa Depaya iz Lyona. Ali i Georginija Wijnalduma iz Liverpoola.

E sad, tu se stvari počinju malo zapetljavati, jer u slučaju Wijnaldumova odlaska u Barcelonu, Liverpool bi angažirao Bayernovog veznjaka Thiaga Alcantaru.

Cijeli taj krug pak zatvorio bi hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, koji bi u tom slučaju stigao umjesto Alcantare u redove europskog prvaka. Doduše, u ovu priču se ne uklapa objava Brozovića od prije nekoliko dana, kada je obećao Interovim navijačima da će ga i dalje gledati u 'crno-plavom' dresu.

Ipak, kako je nogomet postao veliki posao, a stvari se rješavaju u trenutku, tako i sve ove priče imaju smisla. Ali kao što vidimo, iz dana u dan, u eter izlaze razne kombinacije, pa dok se nešto ne realizira, i novinari su osuđeni na nagađanja.

  • +96
PSG - Bayern, finale Lige prvaka Izvor: EPA / Autor: Miguel A. Lopes / POOL