Mirko Marić na meti diva

Velikan dolazi po prvog strijelca HT Prve lige; u Osijeku se sprema rekordni transfer ovoga ljeta

17.05.2020 u 11:19

Bionic
Reading

Fenerbahče želi dovesti prvog strijelca HT Prve lige i ponajboljeg igrača Osijeka Mirka Marića

Hrvati su totalni hit u Turskoj. Tamošnji mediji već neko vrijeme povezuju hrvatske trenere i igrače sa svojim velikanima. Nakon što su se za Fenerbahče vezala imena Nenada Bjelice, Marija Mandžukića, Nikole Kalinića, Josipa Juranovića, Brune Petkovića i drugih hrvatskih nogometaša, sada je došao na red i napadač Osijeka Mirko Marić.

Najbolji strijelac Hrvatski Telekom Prve lige na meti je brojnih klubova što ni ne čudi s obzirom na to da već dvije sezone igra na jako visokoj razini, a sada se u utrku za njega uključuje i Fenerbahče, pišu turski mediji. Ipak, taj posao bi ih mogao puno koštati.

Marić je ove zime bio blizu odlaska iz kluba, ali je predsjednik Osijeka Ivan Meštrović bez razmišljanja odbio ponudu Birminghama od šest milijuna eura. Turski bi velikan morao posegnuti duboko u džep za Marića, ali svakako bi to bila jeftinija opcija od primjerice Petkovića kojeg se spominjalo kao prvi pick Nenada Bjelice ako preuzme klub.

Izgleda da je Bjelica otpao kao kandidat za trenera, ali Turci ne odustaju od dovođenja hrvatski igrača. Za nekih 10 milijuna eura bi dobili sjajno pojačanje u Mariću, a Osijek bi vjerojatno pristao na prodaju ako dođe tako neka cifra.

Osijek bi Marićev odlazak mogao nadomjestiti već i igračima iz svojih redova. Tu su Mance i Mbakogu, a nadolazi i mladi Špoljarić što je za domaće prilike jako kvalitetan napad. Naravno da bi se osjetio odlazak najboljeg strijelca HT Prve lige, ali hrvatski klubovi su primorani prodavati, a prava cijena puno bi značila za dodatni razvoj Osijeka.