više ništa neće biti isto

Velika tuga u SAD-u; preminuo suvlasnik drugog najbogatijeg kluba na svijetu

14.04.2020 u 22:59

Bionic
Reading

Suvlasnik najtrofejnijeg američkog profesionalnog baseball kluba i jedne od najskupljih svjetskih franšiza, New York Yankeesa, Hank Steinbrenner preminuo je u svom domu u Clearwateru na Floridi u dobi od 63 godine.

Iz kluba su objavili kako je Steinbrenner preminuo nakon duge i teške bolesti te kako njegova smrt nije povezana s COVID-19.

Hank Steinbrenner je bio najstariji sin Georgea Steinbrennera te je zajedno sa svojim bratom Halom preuzeo vođenje kluba 2007. godine. No, posljednjih je godina radio u klupskim prostorijama na Floridi.

Hank je držao konce u rukama ali uglavnom iz drugog plana. Preminuo je u svom domu na Floridi u 63. godini. Dok je spomenuti Hank radio iz senke, kao prvi čovjek Yankeesa vodio se njegov brat Ha,l u klubu vrijednom pet milijardi dolara. Obitelj Steinbrenner ima vlasništvo nad klubom od 1973. godine i tada je za ovaj klub plaćeno oko devet milijuna dolara. Do danas je postao drugi najskuplji klub na svijetu uz Dallas Cowboyse.

'Hank je kao vrlo mlad počeo raditi u klubu te je njegova ljubav prema sportu i natjecanju plamtjela tijekom čitavog života. Znao je biti izravan i glasan, ali bi u istom razgovoru pokazao i veliku nježnost. Pokazao je primjerom svima nama kako uživati u životu', objavila je obitelj Steinbrenner.

Yankeesi su dosada osvojili 27 naslova prvaka MLB-a, a posljednji 2009.