HLAČICE VS BIKINI

Velika promjena u svijetu rukometa krenula je skandalom i kaznom na Euru; par mjeseci kasnije Norvežanke su pobijedile IHF

03.11.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Velika promjena u svijetu rukometa na pijesku za koju su zaslužne norveške igračice koje su se prije par mjeseci pobunile protiv 'dress codea'

Pobuna je uspjela. Norveške igračice su u srpnju na Europskom prvenstvu nosile kratke uske hlačice umjesto donjeg dijela bikinija pa su bile kažnjene sa 1500 eura zbog nepropisne odjeće (150 eura po igračici).

Podsjećamo, na prvenstvu u Varni Norvežanke su odbile nositi bikini gaćice jer smatraju kako je to seksualizacija rukometašica i poručile su kako ih više neće nositi. EHF ih je tada kaznio i ponovio pravilo:

'Žene bi trebale nositi bikini, a gornji dio trebao bi biti pripijeni sportski grudnjak s dubokim otvorima na rukama.'

Ipak nakon tri mjeseca Norvežanke su pobijedile, jer je Svjetski rukometni savez odlučio promijeniti pravilo oko oblačenja za rukometašice na pijesku. Prema novoj odluci, rukometašice od sada mogu nositi 'kratke uske hlačice' umjesto bikinija.

U pravilima i dalje postoji podjela u obveznoj opremi kod oba spola. Rukometašice tako moraju nositi 'pripijene hlačice', a hlače za muškarce 'ne smiju biti preširoke'.