SAMO ZA TPORTAL

Velika promjena u karijeri hrvatskog reprezentativca: Ovo je najbolja opcija za mene

26.05.2019 u 12:49

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, početkom tjedna objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa (8. lipnja, Osijek, 15 sati). No, kod jednog od njih, a to je Karlo Bartolec, dogodila se važna promjena

Karlo Bartolec, 24-godišnjak, od ljeta 2016. godine do ove subote bio je igrač danskog Nordsjaellanda, a od ove nedjelje postao je igrač novog danskog prvaka, Kopenhagena, kojem je ovo 13. naslov.

Svojim nastupima u Norsjaelandu osigurao si je priznanje za najboljeg desnog beka lige, a sada je ovaj Zagrepčanin, koji je u mlađim kategorijama bio igrač Dinama, potom i Lokomotive, napravio još jedan korak naprijed u svojoj karijeri.

Istina, ranije proljetos spominjala se mogućnost odlaska u neku od jačih liga, ali kako karijera Bartoleca ide korak po korak, onda se ponuda najboljeg skandinavskog kluba nije mogla odbiti.

'Naravno da je korak u naprijed. Kopenhagen je najveći i najbolji klub u Skandinaviji. Svake godine igraju Europsku ligu ili Ligu prvaka. Poznajem ligu, poznajem grad, uživam u Kopenahegnu i mislim da je to najbolja opcija za mene i za moj daljni razvoj u karijeri', otkrio nam je Bartolec, koji je s novim klubom poptisao četverogodišnji ugovor.

Neslužbeno doznajemo da će primati između 350.000 i 400.000 eura godišnje, ali i što je još važnije, u još jačem klubu dobiti će priliku za napredak i igrat će u europskoj konkurenciji.

  • +39
Trening Hrvatske prije utakmice s Azerbajdžanom Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Tako će se još bolje priviknuti na izazove koje će mu u budućnosti, prije ili poslije, donijeti neka od Liga petica. Jer svojevremeno za Bartoleca je već stigao poziv iz Southamptona.

'Slažem se. Tek sam došao, imam ugovor na četiri godine. No, namjera mi je odigrati barem godinu, dvije u Kopenhagenu i onda napraviti pravi iskorak. Bilo je ponuda iz 'Liga petice' ali mislim da je Kopenhagen puno bolje i ispravnije rješenje u ovom trenutku za moj daljni razvoj'.

  • +3
Hrvatski nogometaš Karlo Bartolec Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ovaj transfer sigurno vam donosi mirnoću uoči novog reprezentativnog okupljanja. Jer znamo da igrači, koji razmišljaju o transferu, ponekad nisu maksimalno koncetrirani na ono što ih očekuje u reprezentaciji, posebice na kraju duge i naporne sezone.

'Naravno, htio sam riješiti sve prije završetka sezone, što je poprilično rano i brzo za druge klubove ali kada dobijete poziv od Kopenhagena, teško je reći ne. Pričao sam s trenerom (op.a riječ je o Norvežaninu Solbakkenu, koji je u klubu još od 2013. godine), vidi me u momčadi i to mi je bilo jako važno kada sam donosio odluku. Jer, kada te trener želi, sve je puno lakše', ponosno je zaključio Karlo Bartolec.

Naravno, u takvom raspoloženju bit će mu lakše boriti se za reprezentativni dres.