ŠUKER BEZ KOMENTARA

Velik gaf HNS-a zbog kojeg je nastala panika; sve je u rukama Uefe!

29.03.2016 u 12:40

Bionic
Reading

Iako su dan nakon Uskrsa mladi hrvatski nogometaši do 21 godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2017. u Poljskoj nadigrali Estoniju u Zaprešiću s 2:1 zbog tzv. 'slučaja Fiolić' podigla se poprilična prašina jer bi se vrlo lako moglo dogoditi da Uefa registrira susret s 0:3. Ako mladi nogometaši ostanu bez tri boda za 'zelenim stolom' nitko im se neće moći ispričati za gaf koji su napravili ljudi koji su za to zaduženi. Tužno, ali istinito…

Podsjetimo, izbornik Nenad Gračan na poluvremenu je u igru umjesto Antonija Milića uveo Ivana Fiolića kojeg nije bilo u službenom zapisniku Uefe. Ubrzo, čim je uočen težak gaf, u stožeru naših nastala ne strka. Tajnik naše selekcije Zlatko Nakić, prema govoru tijela, znao je u kakvim smo problemima, ali povratka nije bilo…

Međutim, nakon utakmice nitko, od Gračana do Šukera nije želio reći ništa o toj temi. Jednostavno su sve o toj temi, narodski rečeno, 'pomeli pod tepih'…

Jedini koji je zasad progovorio o toj temi jest djelatnik HNS-a Antonio Pavlović

'Radi se o tehničkoj greški, u komunikaciji smo s Uefom i čekamo da se to riješi', kazao je Pavlović, prenose Sportske novosti.

Što se točno dogodilo i tko je glavni krivac za ovaj veliki propust zasad nije poznato. Iz HNS-a još uvijek nije stiglo službeno objašnjenje, a ljubitelji nogometa samo žele doznati - istinu.

Kako god se okrene, čak i ako Uefa prihvati da je Fiolić bio na popisu od 23 igrača, o sudbini naših i tri boda na kontu ipak odlučuje disciplinska komisija u Nyonu.

Treba reći kako je uz tri boda protiv Estonije Hrvatska na vrhu skupine 6 sa 18 bodova, pet više od druge Švedske i treće Španjolske.

Do kraja kvalifikacija Hrvatska će odigrati još dvije utakmice protiv Švedske, 1. rujna na domaćem terenu, te 11. listopada u gostima, te jednu protiv Gruzije u gostima 6. rujna.

Plasman na EP u Poljskoj izborit će devet pobjednika skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije nastupiti u dodatnim kvalifikacijama iz kojih će se dva pobjednika pridružiti sudionicima završnice. Tako je senzacionalna pobjeda u gostima nad Španjolskom 0:3 vrlo brzo pala u drugi plan...

Dodajmo kako je Hrvatska odigrala dvije utakmice više od Švedske, a jednu više od Španjolske, ali čak i ako naši ostanu bez tri boda za 'zelenim stolom' još uvijek su u dobroj poziciji. Stara poslovica kaže 'na greškama se uči', ali očito pogreška juniora Dinama – kada su ispali iz Lige prvaka zbog slične pogreške – nije urodila plodom.