TONI IZGUBIO ŽIVCE

Veić izgubio pa gađao lopticom kladioničare: To su kreteni!

06.02.2013 u 14:20

Bionic
Reading

Antonio Veić je uvijek dobra teniska priča. Srčani Lošinjanin i u porazu i u pobjedi u pravilu ostavi dubok trag, a drugačije nije moglo biti ni na otvaranju njegovog najdražeg turnira na kojemu je izgubio od Robina Haseea 2:6, 6:3, 6:3

U prvom kolu zagrebačkog Indoorsa Antonija je čekao vrlo solidni (iako prilično hiroviti) Nizozemac Robin Haase koji je nekada bio 33., a danas je 58. igrač svijeta.

Toni je počeo odlično i uspavanog Haasea agresivnom igrom ostavio bez odgovora u prvom setu. Amortizirao mu je servise, probijao s osnovne linije i usput mu uzeo dva servisa za početnu prednost 6:2. Nije galamio niti se trošio na borbu sa samim sobom, što mu je dugo bila - uža specijalnost. Vidno ga nisu bila uzrujala ni dvojica gledatelja koja su na hrvatskom jeziku bodrila Haasea. Razlog nije teško proniknuti, to je u ovakvim slučajevima u pravilu kladionica.

No Haase se u ostatku meča razbudio i preuzeo kontrolu meča. Početkom drugog seta Veić je krivo stao i činilo se da je obnovio ozljedu zbog koje je proteklog vikenda propustio dvoboj u Davis cupu u Torinu, no ustao je i nastavio bez vidljivih posljedica.

antonio veić
Ovako navijati protiv domaćeg igrača, vjerujte mi, to nisam vidio nigdje u svijetu.

Borio se Veić i ostao tih na terenu, ali Haase je ipak pokazao više i slavio s konačnih 2:6, 6:3, 6:3. Kako je meč završio na servis Veića, Toniju je u džepu ostala još jedna loptica koju je napucao u smjeru one dvojice koja su mu bodrila protivnika. Neko vrijeme ih je još izazivački gledao, ali reakcije s tribine nije bilo. Dečkima se vjerojatno žurilo na blagajnu.

'Žao mi je meča. Činilo se da ga imam, ali stigao me i umor zbog prisilne pauze, a on je digao razinu i zasluženo dobio. Blizu sam TOP-a 100, ali nedostaje mi konstante. Puno radim na sebi, i na igri i psihički, i čekam da se poklopi. Idem sad u Južnu Ameriku, tamo je uvijek sve bolje', kaže Veić, ne mogavši izbjeći pitanje o ljudima koje je gađao lopticom. Dapače.

'Ma, to su kreteni koje treba izbaciti iz dvorane. Nemam ja ništa protiv kladioničara, ali kladi se, brate, i 'muči'. Ovako navijati protiv domaćeg igrača, vjerujte mi, to nisam vidio nigdje u svijetu. To je sramota', završava Veić koji će se iduće godine vratiti u Zagreb i opet, bez obzira na rezultat, ostaviti prepoznatljiv trag. Kao nekada Roko Karanušić