PBZ ZAGREB

Veić izbacio Koroleva i ide na Čilića

04.02.2009 u 20:01

Bionic
Reading

Nakon što je u prvom kolu svladao Argentinca Canasa, Antonio Veić je u drugom kolu izbacio i Rusa Jevgenija Koroleva, svladavši ga sa 3:6, 7:6, 6:4

Nakon što je u 1. kolu protiv Argentinca Guillerma Canasa ostvario svoju prvu pobjedu na nekon ATP turniru, Veić je svladao i Koroljeva, te će u četvrtfinalu igrati protiv drugog nositelja Marina Čilića.

Nakon što u prvom setu Veić nije iskoristio nijednu od tri svoje prilike za break, kod rezultata 3:4 Koroljev mu je oduzeo servis i priveo tu dionicu igre u svoju korist sa 6:3.

U drugom setu Veić je uspio oduzeti servis Koroljevu za vodstvo 2:0, ali je tu prednost ispustio kod 4:2, pa je o pobjedniku odlučivao tie-break. U odlučujućoj igri Koroljev je poveo sa 5:2, ali Veić se nije predavao, te je osvojio pet poena zaredom i izborio treći set.

Ključni trenutak u trećem setu dogodio se kod rezultata 2:2 kada je Veić oduzeo servis Koroljevu i ostvario jedini break u toj dionici igre. Kada je servirao za meč i svoju najveću pobjedu u karijeri, 20-godišnji Lošinjanin je uspio izvući 0:40 te ponovno s pet uzastopnih poena riješiti set.

Nakon najveće pobjede u životu, Veić se izgrlio sa 'pola dvorane', osmjeh mu nije silazio s lica. Kao na terenu, i pred mikrofinma je briljirao.

'Bit će se i ovaj okladija' na sebe', počeo je Veić u duhovitom tonu, očito još pod dojmom repova iz meča s Canasom.

'Nakon te pobjede sam bio lud od sreće, a onda su počele priče o namještanju. Malo me to razočaralo, ali me i dodatno motiviralo da dokažem da mogu dobiti pošten meč. Gledao sam se u ogledalo i govorio sam sebi: možeš ti to. Prođi ovo i na konju si'.

'Često se prepadnem pobjede, lani sam izgubio barem pet mečeva u kojima sam imao meč-lopte. Na 0:40 sam se sjetio svih tih situacija, ali poen po poen i doviđenja Korolev'.

Slijedi mu meč s vršnjakom Marinom Čilićem.

'Već je ovo ispunjenje sna, cilj o kojem sam maštao cijeli život. Čilića nikad u životu nisam dobio, ali meni je i tako idealna podloga zemlja. Ovaj rezultat u dvorani je samo bonus koji će mi donijeti veliko samopouzdanje, i nadam se, lansirati karijeru'.