SVI NEGIRAJU

Večera Alonsa i Webbera kao provokacija Vettelu?

18.04.2013 u 22:14

Bionic
Reading

Zajednička večera dvaju vozača Formule 1, Ferrarijevog Fernanda Alonsa i Red Bullovog Marka Webbera, potaknula je teorije zavjere uoči četvrte ovosezonske utrke, Velike nagrade Bahreina

Ranije ovog tjedna Alonso je putem Twittera objavio fotografiju sebe i Webbera na zajedničkoj večeri u Dubaiju. Ubrzo ju je izbrisao, ali to nije spriječilo medije da se raspišu o zavjeri, kako je to bila samo provokacija za Webberovog kolegu iz Red Bulla Sebastiana Vettela nakon što je Nijemac ranije na Velikoj nagradi Malezije ignorirao momčadske naredbe.

Otkako je Vettel na stazi suprotno momčadskim odredbama prestigao Webbera dvojac jedna priča, a zajednička Australčeva večera s Vettelovim velikim rivalom opisuje se kao provokacija.

'Poznajem Fernanda 13 godina. Mogu vam dati i puno zajedničkih fotografija sebe i Jensona (Buttona). Mnogi se vozači međusobno druže i mislim da je tu nastupila mala paranoja. Ako vam je to momci najvažnija tema, onda se u gabuli, da budem iskren. Ako vam je najveća tema o večeri, onda morate raditi napornije', poručio je Webber novinarima.

Webberu i Alonsu zajednički je i menadžer Flavio Briatore, bivši momčadski šef Renaulta u kojem je Alonso osvojio dva naslova, a u kojem je Webber svojedobno bio rezervni vozač.

Alonso je upitan kako bi se osjećao kada bi njegov momčadski kolega iz Ferrarija Felipe Massa večerao s Vettelom?

'Ne bih osjećao ništa. U Španjolskoj kažemo: 'lopov misli da je svatko lopov'. Ako vidim fotografiju nekoga kako večera, onda mislim da je riječ samo o večeri. Više smo razgovarali o biciklima nego o Formuli 1...o njegovoj Tasmanijskoj utrci, nesreći i tome kako mu je noga. Ali kada sam to stavio na Twitter svi su komentari bili o Vettelu i slično. To su teoretičari zavjere', komentirao je Alonso.

Upitan o zajedničkoj večeri njegovog momčadskog kolege i Alonsa trostruki uzastopni svjetski prvak Vettel uz kiseli je osmijeh komentirao:

'Svi mi moramo večerati u jednom trenutku, a jako je dosadno to uvijek raditi sam'.

Vettel je nakon triju utrka vodeći u ukupnom poretku vozača u Svjetskom F1 prvenstvu, dok je Alonso treći s devet bodova zaostatka.