uz puno opreza

Važna odluka Hrvatskog nogometnog saveza; navijači se vraćaju na tribine, a evo kako bi to u praksi trebalo izgledati

11.09.2020 u 09:37

Bionic
Reading

HNS je uoči posljednjeg kola prošlosezonskog prvenstva zabranio odigravanje utakmica pred gledateljima zbog loše epidemiološke situacije. U međuvremenu se situacija baš i nije poboljšala, ali navijači bi se trebali vratiti na tribine već u sljedećem kolu Hrvatski Telekom Prve lige i 2. HNL

'Imamo radnu skupinu koja će predložiti da se vrate gledatelji na tribine, jedna trećina kao što je dozvoljeno uz prethodno odobrenje Županijskih stožera civilne zaštite i, naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera', potvrdio je za 24sata izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

No, konačna odluka još nije objavljena, na žalost svih navijača koji su se ponadali kako će možda odluka pasti već za 4. kolo HT Prve lige koje je na rasporedu ovog vikenda. Jer igraju se dva derbija, onaj najveći između Hajduka i Dinama te ništa manje zanimljiviji sraz Osijeka i Rijeke.

U HNS-u kažu da se vode odlukama Uefe koja je dopustila da trećina kapaciteta stadiona bude popunjena na Superkup utakmici Bayerna i Seville, koji će se igrati 24. rujna u Budimpešti.

Shodno tome će se dozvoliti prisustvo publike na stadionima na kojima se igra Hrvatski Telekom Prva liga i 2. HNL, a kapacitet popunjenosti će također biti trećina kapaciteta stadiona.

Nakon toga, stigla je i službena odluku Izvršnog odbora HNS-a, odnosno radna skupina koja je još u proljeće osnovana za povratak nogometa, te je i dalje aktivna u praćenju i provođenju mjera.

Gledatelji će na tribine moći od 18. rujna na sve utakmice pod ingerencijom HNS-a uz, naravno, poštivanje epidemioloških mjera i poduzimanja mjera opreza i zaštite.

No, konačnu odluku hoće li se utakmice igrati s trećinom gledatelja na tribinama ili ipak na praznom stadionu neće donositi HNS, konačnu presudu će ipak donijet stožeri civilne zaštite u svakoj županiji ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji...