KAKVO ĆE TO BITI FINALE

Vatreni početak! Već u kvalifikacijama srušen olimpijski rekord star 25 godina, a srušile su ga čak četiri natjecateljice

Bionic
Reading

Južnokorejka An San oborila je olimpijski rekord u streličarstvu star 25 godina, ona je u kvalifikacijama ostvarila učinak od 680 poena (moguće je 720) i oborila rekord za sedam poena.

Prije nje najbolji rezultat na Igrama imala je Lina Herasimenko iz Ukrajine 673 poena, koji je ostvarila još 1996. godine u Atlanti.

'Nisma ovo očekivala. Sretna sam, prvi put sam na Igrama, tako da mi je zaista drago što sam postigla rekord. Sve je išlo po planu. Iako je puhalo, bilo je potpuno u redu. Sviđa mi se kako sam pucala', izjavila je An San.

Zanimljivo je da su uz nju još tri natjecateljice oborile olimpijski rekord, njezine sunaordnjakinje Jang Minhee (677) i Kang Chae Young (675) te Meksikanka Alejandra Valencia (674).

Reprezentativke Južne Koreje osvojile su sva zlata u ekipnoj konkurenciji još od Seula 1988. te će u slučaju slavlja u Tokiju izjednačiti rekordni niz od devet uzastopnih olimpijskih zlata za istu naciju u bilo kojem sportu na OI.