pred 10.000 gledatelja

Varaždinci punog srca dočekali Hrvatsku i svojeg Zlatka Dalića

12.06.2019 u 00:01

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon četiri godine vratila se u Varaždin. A s njezinim dolaskom, Varaždin je nastavio 'živjeti' nogomet jer gradski se klub ove sezone vratio i u društvo prvoligaša

Posljednju reprezentativnu utakmicu Varaždinci su u svom gradu vidjeli 7. lipnja 2015. godine, kada je u na stadionu Anđelko Herjavec gostovala reprezentacija Gibraltara.

U međuvremenu puno se toga promijenilo u nacionalnoj momčadi, od izbornika, igrača ali i statusa u nogometnom svijetu.

Sada su naši nogometaši osvjači svjetskog srebra, a izbornik je skoro pa 'domaći dečko'. Jer Zlatko Dalić baš za Varaždin zna reći da je njegov drugi dom.

Ovog puta nasuprot Hrvatske bila je puno ozbiljnija reprezentacija, to jest momčad Tunisa koja se priprema za svoje kontinentalno natjecanje a dvoboj s Hrvatskom shvatili su kao generalnu probu.

  • +12
Navijači prije utakmice Hrvatska - Tunis Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Prema tome, ovaj je dvoboj imao potrebnu sportsku težinu, iako je izbornik Dalić na travnjak poslao izmijenjenu momčad u odnosu na subotnji ogled protiv Walesa.

Sve to privuklo je oko deset tisuća navijača na stadion, a po toplom vremenu, svi su mogli uživati. Pa i malobrojni navijači iz Tunisa, jer njihova se reprezentacija pokazala u dobrom izdanju, obećavajućem uoči početka afričkog prvenstva.

Na tribinama varaždinskog stadiona, baš kao i u subotu protiv Walesa, bila je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.