IMA OBJAŠNJENJE

Van Gaal o razlozima zašto nije mijenjao vratara!

10.07.2014 u 09:23

Bionic
Reading

Izbornik Nizozemske Louis van Gaal bio je jako razočaran ispadanjem u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva od Argentine i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca

Novi menadžer engleskog velikana Manchester Uniteda otkrio je nakon utakmice da se suočio s nekoliko problema u samoj završnici susreta, te pri odabiru izvođača kaznenih udaraca. Naime, protiv Kostarike je Van Gaal krajem produžetka uveo u igru Tima Krula, koji se pokazao kao pun pogodak, jer je svojim obrana trasirao put Nizozemskoj prema polufinalu.

Protiv Argentine, na golu je ostao Cillessen, koji nije obranio niti jedna od četiri jedanaesterca, pa su Argentici slavili 4:2. Van Gaal je ovako objasnio svoju odluku da ne mijenja vratara:
'Da sam imao mogućnost ponovno bih stavio Tima Krula na gol. Međutim, morao sam zamijeniti Brunu Martinsa Indija zbog umora i žutog kartona, Nigela De Jonga zbog mogućnosti obnavljanja ozljede, te u produžetku Robina van Persieja koji je bio iscrpljen. Potrošio sam sve tri zamjene i nisam imao mogućnost da uvedem Krula' – objasnio je Van Gaal, koji sada, sa svojom reprezentacijom, čeka utakmicu za treće mjesto koju će protiv Brazila igrati u subotu.