RASPLET U PRIMERI

Valladolid je jedina Realova nada

10.05.2010 u 21:05

Bionic
Reading

Barcelona je prošla teško gostovanje u Sevilli, dok se Real kod kuće poigrao s Athleticom. Rasplet sezone u španjolskoj Primeri stiže u posljednjem kolu, a važnu ulogu na putu obrane Barcinog naslova imat će davljenik Valladolid

Katalonski div u svojim rukama drži rasplet ovogodišnjeg prvenstva. Naime, uoči posljednjeg kola Guardiolina momčad ima bod više od pratitelja Reala i za pobjedu joj treba pobjeda protiv Valladolida. Naravno, može Barcelona slaviti i s bodom, pa čak i bez pobjede, ali tada ni Real ne smije pobijediti Malagu.

Međutim, Barcelona sasvim sigurno neće imati lagan posao. Naime, na Nou Camp dolazi Valladolid, momčad koja trenutno drži 18. mjesto Primere te je u ovom času drugoligaš. Želi li izbjeći, a sasvim sigurno želi, pad u niži rang, momčad Javiera Clementea mora tražiti nemoguće - bod ili čak sva tri kod još uvijek aktualnog prvaka Europe. Od dolaska Clementea Valladolid je izgubio samo jednu utakmicu i u tome se kriju nade gostiju.

'Moj je posao objasniti igračima da posao još nije obavljen. Pobjeda nad Sevillom bila je veliki korak naprijed, ali još nismo postali prvaci', rekao je Guardiola i potvrdio da se Barca za ovaj ogled priprema maksimalno ozbiljno.