SAMOUBOJSTVO U ZATVORU

Valero presudio ženi, a potom i sebi

19.04.2010 u 17:36

Bionic
Reading

Nakon što ga je policija privela zbog priznanja da je nožem ubio suprugu, bivši boksački prvak Edwin Valero presudio je i sebi

Prema pisanju nekih internetskih stranica kojima je boks specijalnost, suspendirani prvak u lakoj kateogriji Edwin Valero ubio se u svojoj ćeliji samo nekoliko sati nakon što je uhapšen jer je ubio suprugu.

Prema navodima šefa savezne policije u Venezueli, Valero se objesio u ćeliji. On je u nedjelju priznao da je ubio svoju ženu s tri uboda nožem u jednoj hotelskoj sobi.

Valero je bio izuzetno talentiran i popularan boksač, a brojni analitičari navodili su da je 28-godišnji borac, zvani El Inca, mogao biti jedan od najvećih u svojoj generaciji. Valero je, međutim, imao problema s kontrolom nasilja i s alkoholizmom. Nedavno je priveden zbog nasilja u obitelji, a njegova supruga, 24-godišnja Jenifer Viera, hospitalizirana je s brojnim ozljedama.

Viera je policiji rekla da je pala niz stepenice i da je muž nije napao. Prošle nedjelje Valero je priveden zbog vožnje u pijanom stanju i bježanja od policije. Boksač je izjavio da će sa suprugom, svoje dvoje djece i trenerom otići na rehabilitaciju na Kubu.

U noći između nedjelje i ponedjeljka prijavio se sa suprugom u hotel, a nakon nekoliko sati sišao je na recepciju i tražio od portira da pozove policiju jer ju je ubio.

Edwin Valero je bio prvak u lakoj kategoriji po verziji WBC. Imao je učinak od 27 profesionalnih borbi, sa 27 pobjeda i 27 nokauta. Prvih 18 profesionalnih borbi je dobio nokautom u prvoj rundi.